anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă rog sa îmi explice cineva ca pentru prosti ce înseamnă VPN? Am auzit ca păstrează anonimitatea pe net. Adică pot sa navighez anonim. Dar de cine mă feresc? Sau mai bine zis cine ar putea sa vadă pe unde am navigat eu și cum, in caz ca nu am VPN? Ce alte funcții mai are acest VPN? Ms

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca sa explic asa mai direct vpn e un server prin care tu treci tot traficul tau inainte sa iesi pe bune in internet. Ceea ce face ca toate informatiile care pleaca din dispozitivul tau sa fie mascate si internetul sa te vada ca si cum ele ar pleca din vpn.

Exemplu concret.

Tu accesei TPU de pe calc tau.
TPU va sti ca l ai accesat de pe adresa de ip a ta de acasa samd.

daca ai un vpn, TPU va crede ca tu accesezi de pe adresa de IP a vpn ului si nu a dispozitivului tau de acasa.

principala functie a vpn pentru userii de zi cu zi este ca iti poate schimba locatia geografica si poti accesa informatii care altfel nu ti-ar fi disponibile de la locatia ta, exemplu continut de pe Netflix care nu e dispponibil in Romania.

6 răspunsuri:
| Adyyy2008 a răspuns:

De exemplu vrei sa te uiti la un film din Ro, in Romania filmul acela nu e disponibil. Cu vpn ul poti sa te muti in canada de exemplu si sa te uiti de acolo ca si cum te ai afla acolo.dar da îți protejează si identitatea de răii intentionati

| anonim_4396 explică (pentru Adyyy2008):

Dar ce nu ii zici : ca folosind un VPN, mai ales dacă este un VPN "gratuit " dintr-o țară bananieră, viteza la internet poate fi de la scăzută la foarte scăzută. Un VPN pentru care plătești bani va fi mai util decât unul gratuit care va face ca videoclipurile sa nu se încarce, paginile de internet sa dea cu eroare "ca acesta nu a răspuns" sau sa încercare greu paginile, sa descarci fișiere la 100-200 kpbs ( imaginează-ți dacă trebuie sa descarci un fișier de vreo câțiva GB laughing).

Vrei sa stai anonim si gratuit, descarci TOR Browser. Pe android vine cu VPN integrat si dacă funcționează greu, doar schimbi locația in bara de stare si tot asa pana prinzi o locație cu viteza decenta. La PC, pe lângă download browser, trebuie și alte setări făcute ca sa ai VPN. Însă il recomand doar pentru internetul de "suprafață" pentru ca TOR te poate duce la DeepWeb chiar și Darkweb. Asta daca ai și link-urile utile ( greu de găsit, de altfel). Nu o sa dau indicații aici, dar TOR poate debloca mai mult decât site-urile sau videoclipurile la care nu ai acces din România. Poate accesa site-uri pe care nu indexează google ( și ilegale de altfel). Odată ce rămâi pe internetul de suprafață, ești safe. Dacă te bagi mai mult, nu prea mai ești safe ( chiar si cu VPN).

Mai exista si DuckDuckGo care ( cică) te tine anonim pe internet. Dar cine mai crede? Pana la urma fie dacă ești pe internetul de suprafață, DeepWeb sau Darkweb, iar dacă pici în ghearele unui hacker priceput, atunci e grav prietene. Orice ai face, dar nu stârni interesul unui hacker pentru ca apoi va fi problema cu VPN cu tot.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Oare cum se poate accesa Deep web și dark web? Descarc tor și apoi cum accesez site-urile ascunse?

Deepweb înseamă mai mult cărți, jocuri, filme, muzica care în mod normal costa bani. De acolo iei gratis. Mai găsești bloguri cu diferite articole.

Darkweb e deja partea si mai întunecată a infractorilor, pedofililor, criminalilor, mafioților. Locul unde poți sa plătești un hacker pentru diferite servicii ilegale, poți obține carduri false, bani falși, droguri, arme de foc reale sau poți ajunge chiar tu victimă pentru ca accesând fel și fel de site-uri dubioase și ilegale, acestea pot fi urmărite la rândul lor de hackeri care pot face rău dacă vor.
Iar partea si mai rea ca aceste site-uri pot fi urmărire chiar si de poliție, FBI, Interpol sau sa fie site clonă creat de către FBI doar pentru a obține anumite informații de la utilizatorii care accesează și folosesc platforma. Nu este ilegal sa accesezi aceste site-uri, ilegal este atunci când tranzacționezi cu ele dar nu stii niciodată.
Iar unele site-uri funcționează doar pe baza de invitație, unele link-uri sunt publice, altele nu si unele pot fi accesate doar pe baza anumitor setări de locație și alte criterii. Exista si motor de căutare unde găsești public link-uri ( asta pentru acele site-uri unde proprietarul vrea ca site-ul sa fie găsit). După cum am spus : un site poate rămâne și ascuns iar cel care inițiază platforma ilegală trimite link-ul spre un număr de persoane ales de el. Dar si asa crezi ca îți voi zice cum sa accesezi?
Da, e cât se poate de real ce am zis aici. Nu ma uit prea mult la filme. Mai bine las-o moartă.

Totuși, dacă vrei hardcore...

https://www.avast.com/c-best-dark-web-search-engines