Urca la maxim si testeaza. Frecventele-limita din overdrive sint mult mai mici de obicei fata de cit s-ar putea obtine prin alte metode gen rescriere firmware. Am avut un HD 4770 overclockat la maxim din Catalyst, pus intr-o carcasa prost ventilata in zona placii video si m-a tinut 5 ani. CINCI. Dupa ce mi-a crapat mie, a ajuns la un vecin care i-a facut reflow si se pare ca merge din nou...
Le-am urcat la maxim. Si frecventa proc. grafic si cea a memoriei. Toate bune si frumoase, nu am luat freeze sau erori de driver. Iar daca iti spun ce am facut cazi pe jos de ras. Am un ventilator de carcasa de 120mm, iar asta mi-a scazut temperatura placii video de la 70-72 grade in full load la 60 grade stabil. Uite si o poza :)) http://tinypic.com/view.php?pic=2ewmady&s=8#.VLGLEyuG_fc
Lol, da, la o petarda de carcasa de-asta fara nici urma de airflow, cred si eu. A mea are un vent de 14 in fata si unul de 12 in spate care scoate. Mai mult de vreo 50 nu cred ca vede placa video, si asta cu ventilatorul setat manual sa stea in 40%. L-as fi setat sa stea in 20% maxim dar 40 e minimul, se pare.
Placiile din seria R7 merg oc cu aproximativ 100 la gpu si 130 la memorii. Asta e in general, posibil modelul tau sa urce mai mult sau mai putin. Dupa orice OC trebuie sa faci niste teste sintetice, cum ar fi 3dmark2011, ungine heaven, etc.
Razvan_3737 întreabă:
Florynell întreabă: