| Biochime a întrebat:

Va salut! Am o problema cu un fil foto din anul 2000. A fost developat recent și supa cum mi s-a spus filmul a fost expirat. Eu am luat filmul și m-am uitat peste el se mai vad unele poze dar nu fetele.acum la un an au aparut cadre în plus pe care atat cei de la laborator cat și eu nu le văzusem.sa își revină în timp. exista o soluție ca să recuperez și eu pozele?

2 răspunsuri:
| Neimportant a răspuns:

Este posibil ca filmul să fie deteriorat din cauza expunerii la lumină sau a procesului de dezvoltare. Totuși, poți încerca să-l scanezi la o rezoluție mai mare, iar unele cadre ascunse ar putea deveni vizibile. Dacă pozele nu se văd clar, un proces de restaurare digitală sau folosirea unui serviciu specializat ar putea ajuta.

| dannyel86 a răspuns:

Am avut si eu 2 filme nedevelopate, pastrate mai bine de 10 ani intr-un loc sigur. Acelasi raspuns l-am primit cand am fost sa-mi digitalizez pozele. Din cate cadre erau pe film, maxim 5 au putut fi recuperate. Restul erau fara umbre. Filmele erau prea vechi/expirate.
Nu cred ca se mai pot recupera, dar poti incerca la un centru foto care se ocupa de astfel de restaurari.