| GradinarCostel a întrebat:

Vă salut.
Mi sa montat de curând un contor electric inteligent, Hexing 110, care încă nu este integrat în sistem.

Poate să-mi spună cineva cum se citește
indexul?

Știu că atunci când apare în colțul
din stânga sus1.8.0,dar apare de două ori acest număr.
Odată 1.8.0 T1 și odată 1.8.0 1T
Care dintre cele două este indexul
corect.
Mulțumesc.

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Soluția cea mai eficientă este să suni (în zilele și orele lucrătoare) la distribuitorul de curent către care plătești factura. El te poate învăța să citești contorul.

| Nicoletta41 a răspuns:

Bună,aceeași problema întâmpin și am întâmpinat și eu,contorul nu e integrat in sistem și am același model Hexing, o dată la trei luni vine operatorul și citește contorul, l-am întrebat în trecut cum să citesc indexul dar răspunsul a fost vag, nelamuritor... să apăs pe butonul galben etc, am realizat acum când a citit ultima dată operatorul că am trimis greșit indexul in ultimile trei luni, se pare că atunci când afișează pe ecran codul 180 T1 acela este indexul de trimis, eu am trimis indexul de la celălalt cod 180 1T si față de indexul trimis gresit avem acum o diferența de peste 200 kw?, prin urmare viitoarea factură o să ma bage in depresie! aiurea că nu toată lumea știe cum e cu toate codurile și ce înseamnă și e Smart dar nu e de fapt, tot trebuie să trimiți indexul și plus instalarea a venit fara nici o informație despre cum să citești indexul sau un manual de utilizare dar învățăm că n-avem încotro?