Am folosit o scurta perioada Avast free, in urma cu vreo 15 ani, mi s-a parut acceptabil.
In prezent, de mai multi ani, folosesc Bitdefender free si sunt multumit.
Eu merg pe Windows defender de când am laptopul de 8 ani și instalez de toate, m-am virusat din cauza mea, recomand bidifender total security sau avast total security, când eram mic eram cu nod 32, vezi că astea și consuma din memoria de lucru (RAM)
Kaspersky e mai subtil: nu spioneaza oamenii de rand, dar colecteaza probe de malware. Orice antivirus respectabil face asta. Americanii s-au sucarit ca un agent al NSA sau CIA a folosit Kaspersky impreuna cu un soft de spionaj american, iar Kaspersky a trimis acel soft drept malware pentru cercetare de catre Kaspersky. La un moment dat Kaspersky a fost spart de spioni israelieni, iar ei au constatat ca cineva a format un motor de cautare pentru soft secret de spionaj in cadrul malware-ului colectat de Kaspersky.
Tehnic, Kaspersky ar putea fi silit de catre guvernul rus la actiuni de sabotaj, dar asta ar insemna sfarsitul firmei. Si poate nu e interesant sa distrugi o firma de succes cand poti profita discret de faptul ca ea colecteaza malware.
Folosesc si in prezent AVAST. Am varianta platita. Este foarte buna si varianta free.
De vandut datele o fac toti. Pe cei de la AVAST i-au dibuit. De KASPERSKY - care spioneaza direct pentru serviciile secrete ruse - ce putem zice?
Daca esti cuminte si te temi sa nu-ti vanda careva datele poti folosi Windows Defender - dar acesta protejeaza doar Browserul Microsoft Edge.
Imi e greu sa ma pronunt pentru ca l-am folosit acum mult timp cat inca eram pe Windows XP, dar tin minte ca aveam probleme cu virusii. In acelasi timp, in perioada aia, toti aveam probleme cu virusii )
De vreo 12 ani folosesc AVG si sunt complet multumit!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: