| CyberDune28 a întrebat:

Voi aveti incredere in AVAST antivirus? Il folositi? In 2020 a vandut datele. E facut de cehi.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am folosit o scurta perioada Avast free, in urma cu vreo 15 ani, mi s-a parut acceptabil.
In prezent, de mai multi ani, folosesc Bitdefender free si sunt multumit.

| RAY a răspuns:

Eu merg pe Windows defender de când am laptopul de 8 ani și instalez de toate, m-am virusat din cauza mea, recomand bidifender total security sau avast total security, când eram mic eram cu nod 32, vezi că astea și consuma din memoria de lucru (RAM)

| doctorandus a răspuns:

Kaspersky e mai subtil: nu spioneaza oamenii de rand, dar colecteaza probe de malware. Orice antivirus respectabil face asta. Americanii s-au sucarit ca un agent al NSA sau CIA a folosit Kaspersky impreuna cu un soft de spionaj american, iar Kaspersky a trimis acel soft drept malware pentru cercetare de catre Kaspersky. La un moment dat Kaspersky a fost spart de spioni israelieni, iar ei au constatat ca cineva a format un motor de cautare pentru soft secret de spionaj in cadrul malware-ului colectat de Kaspersky.

Tehnic, Kaspersky ar putea fi silit de catre guvernul rus la actiuni de sabotaj, dar asta ar insemna sfarsitul firmei. Si poate nu e interesant sa distrugi o firma de succes cand poti profita discret de faptul ca ea colecteaza malware.

| gabicoo a răspuns:

Folosesc si in prezent AVAST. Am varianta platita. Este foarte buna si varianta free.
De vandut datele o fac toti. Pe cei de la AVAST i-au dibuit. De KASPERSKY - care spioneaza direct pentru serviciile secrete ruse - ce putem zice?

Daca esti cuminte si te temi sa nu-ti vanda careva datele poti folosi Windows Defender - dar acesta protejeaza doar Browserul Microsoft Edge.

| ReddY25 a răspuns:

Am avut, și a fost bun

| mODIN a răspuns:

Imi e greu sa ma pronunt pentru ca l-am folosit acum mult timp cat inca eram pe Windows XP, dar tin minte ca aveam probleme cu virusii. In acelasi timp, in perioada aia, toti aveam probleme cu virusii laughing)

De vreo 12 ani folosesc AVG si sunt complet multumit!

| gabicoo a răspuns (pentru mODIN):

AVG - este detinut de cei de la AVAST. Doi antivirusi - acelasi proprietar.

| RAY a răspuns (pentru gabicoo):

Și folosesc motorul lui bidifender

Întrebări similare