| mafiot1 a întrebat:

Voi ce alegeti dintre AMD si Intel?

11 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Mafiot1, mai promite-le o funda. Sint foarte amuzante raspunsurile astea. Am mers pe AMD cam 15 ani, acum am Intel in doua desktopuri, in o tableta, si un AMD din 2009 in laptop. Ambele firme fac procesoare BUNE calitativ. Daca discutam de pret/performanta e alta poveste. La fel si stabilitatea sistemului, care de multe ori e data de surse/placi de baza cu probleme. De aia s-a dus si vestea ca AMD ar fi fierbinti/instabile. Prostii! Buba e ca de multe ori procesoarele AMD sint folosite in sisteme cu placi de baza/surse foarte slabe si/sau carcase cu racire foarte proasta, de unde si problemele de rigoare. Daca ar fi sa imi trebuiasca sa fac miine un sistem de la zero, m-as gindi la ce imi trebuie, ce buget am, si abia apoi as spune Intel sau AMD. E complet bolnavicios sa fii fanul unui brand anume. Fiecare firma are produse si produse.
P.S. Momentan am mers pe Intel fiindca AMD avea probleme cu SSD-urile in 2012 cind am facut eu upgrade (din cauza chipseturilor, si nu a procesoarelor!) si in plus ma intereseaza sa am un sistem cit mai eficient din punct de vedere al consumului.

| OnuOnulică a răspuns:

Eu as alege Intel.

| MskDesign a răspuns:

Eu am Amd Phenom (tm) II X4 955 de 3, 20GHz, dar nu cu un cooler de baza amd ci cu unul cumparat la alegerea mea. Daca vrei gaming mai bine alegi un AMD cu configuratia necesara pentru procesorul ales. Daca vrei Office ia-ti Intel.Intelul dupa parerea mea isi pune in valoare numele marcii, dar sa nu uitam ca procesoarele multi core le-au scos cei de la AMD.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am ales IIntel cand am facut de recent pc-ul pentru simplul fapt ca mi-am permis. daca nu aveam destui, luam de la AMD. fiecare i-a ce isi permite

| VladyXR a răspuns:

As alege AMD, nu porcaria de Intel, care consuma din RAMI, plus ce spune RocKzz sa mor eu, eu am FX-4xxx,si nu vad nici-un restart la calculator, Rockzz fiule invata IT, ca vad ca esti praf!

| RocKzZ a răspuns (pentru VladyXR):

Scuza-ma daca ai cooler after-market si jegul ala de AMD nu ajunge la 100 de grade.

| VladyXR a răspuns (pentru RocKzZ):

AMD-urile sunt facute sa lucreze la maximum!

| RocKzZ a răspuns (pentru VladyXR):

Nu ai nevoie de maximum pentru un joc, cel putin nu in zilele noastre.

| RocKzZ a răspuns:

Intel. De ce? Spre deosebire de AMD nu se incalzeste aproape deloc. Are un sistem de racire foarte bun pe procesor. Intel mi se par mult mai bune procesoarele mai ales pentru gaming. Eu am un i5 si sunt foarte multumit de el. Vreau sa imi iau un i7 cat mai curand posibil. Eu unul iti propun Intel. Mi se pare o firma mai serioasa si, ti-am spus, procesoarele lor nu se incalzesc, sunt foarte bune. Pe de alta parte AMD are 6 nuclee si vor sa scoata si 8 nuclee pe procesor pe cand Intel are doar 4. Nu imi place AMD-ul din simplul fapt ca atunci cand se incalzeste ti se opreste calculatorul. Daca se intampla asta de mai multe ori se arde procesorul. Sau poti sa iti iei un AMD si sa iti iei un Cooler separat dar asta te va costa mai mult. Sper ca te-am lamurit. Funda? ^^

| anonim_4396 a răspuns (pentru RocKzZ):

"Pe de alta parte AMD are 6 nuclee si vor sa scoata si 8 nuclee pe procesor pe cand Intel are doar 4", de cat timp au AMD_ul si procesoare cu 8 nuclee. poate nu ai auzit de fx-8000".

| vlad012345 a răspuns:

Intel, si daca vrei placa video Nvidia, Au cele mai multe feature-uri si sunt recomandate de cele mai multe companii (Ubisoft; EA; etc.)

Întrebări similare