Pai, depinde. Laptopul e misto pentru ca poti sa-l cari de colo-colo, e compact, nu ocupa loc pe birou, daca iti pui wireless in casa, poti sa stai in varful patului si sa butonezi. Plus ca poti sa-l iei cu tine la serviciu si sa lucrezi pe computerul tau. Cu toate astea, daca esti gamer, laptopurile nu prea fac fata. Plus ca nu poti sa vezi filme pe ele la fel de ok ca pe un desktop. Deci, depinde ce prioritati ai si la ce vrei sa folosesti computerul.
In functie de necesitatile tale. Totusi, cred ca laptop-urile sunt mult mai bune pentru ca au cam aceeasi putere ca desktop-urile si pentru ca ai oricand parte de mobilitate. Este mai usor sa tii laptop-ul pe birou si sa-l iei vreodata daca ai nevoie decat sa ai nevoie de computer in alta parte si sa ai desktop.
Eu am un laptop si sunt foarte multumita de el, este mult mai comod de folosit si la fel de performant ca un PC.
Oana, pentru ca ai formulat intrebarea astfel, pe scurt am sa-ti raspund ca eu as alege un laptop.
Pe larg, am sa-l contrazic putin pe dexter spunand ca intr-adevar laptopurile au aceeasi "putere" ca si desktopurile insa nu la acelasi pret!
Laptop-ul ramane recomandat in general doar pentru mobilitate si spatiu.
Puteti sa cititi si acest articol foarte bine documentat sau chiar sa sariti direct la concluzia de pe ultimul rand
http://www.arenait.net/2008/02/15/laptop-vs-desktop.html
Depinde ce faci cu el. Daca te dai pe net, rulezi vreo aplicatie contabila, un film sau un joc simplu, merge un laptop. In plus, este foarte ergonomic. Daca esti un gamer inrait...mergi pe desktop, nici un laptop nu va genera acceasi putere ca un desk facut anume.
Eu am avut un desktop mare si galagios, m-am saturat de el si am descoperit ca preturile la laptopuri sunt accesibile, asa ca am luat laptop si sunt foarte multumita de el.
Imi plac mult laptopurile, il poti lua oriunde, nu ai nevoie de spatiu mult ca sa-l depozitezi. Insa daca vrei sa ai mai tot timpul un calculator performant este mai bun un desktop pentru ca ii poti schimba usor componentele, il poti imbunatati.
Oana te-ai lamurit? Stii ca daca vrei niste sfaturi mai competente de atat trebuie sa dai detalii pentru ce anume iti doresti calculator. Poti sa vrei spre exemplu sa prelucrezi imagini si sa-ti instalezi programe care cer performante deosebite si asta ai obtine la un pret mai accesibil pentru un desktop decat un laptop. Adica vreau sa spun ca laptop-urile sunt mai scumpe comparativ cu desktop-urile la aceleasi performante. Daca crezi ca totusi ti s-a raspuns poate ar fi bine sa declari pe cineva castigator. Stii ca numai intrebarile care s-a premiat castiga 1 euro?
am laptop dar nu e o mare afacere pentru ca nu e la fel de performant ca un computer desktop.mai bine iti iei un computer desktop bun si un asus eeepc pentru internet si ca sa-l iei cu tine.
Laptop clar. Mult mai comod (stai pe canapea sau pat si nu la birou), mai elegant (e foarte shic sa mergi cu cutia de desktop dupa tine). Singura problema reala e bugetul. Eu am un Dell XPS M1530 pe care am dat vreo 2000 de euro acu 2 ani, da merge foarte bine si acum (0 probleme cu Windows si am si Vista, n-am avut nici un crash, e HD, si ruleaza si toate jocurile la setari medii spre mari, chiar si pe cele din 2009). Dar azi gasesti laptop pentru toate buzunarele si necesitatile.