Le-am folosit pe toate, si daca ar fi suport pe Linux pentru joace cum trebuie, as trece la el in secunda 2. Pina atunci, insa, sint blocat pe Windows din mai multe considerente.
P.S. Macul mi s-a parut efectiv un sistem de operare pentru cretini.
@OwneDesign007: Daca nu stii, mai bine taci. Ai folosit Mac OS vreodata?
Atatia cretini in toata lumea asta...
Depinde, eu a trebuit sa il folosesc la locul de munca. Dupa o saptamana, arata si te simteai ca in Windows. Unde mai pui ca am renuntat la mouse-ul ala pentru homosexuali din primele minute. Lucram pe Mac si foloseam mouse+tastaturaMicrosoft.
Linux = stabilitate, lucru in linia de comanda, configurare greaoie, GUI nu e inclusa in kernel = consum mai mic de resurse, necesita cunostinte solide.
Windows = ideal pentru publicul larg, are mai multe erori, consuma mai multe resurse...
Personal Linux mi se pare ca e mai potrivit pentru mine.
Am testat:
- Ubuntu: nu e pe placul meu dar il recomand utilizatorilor noi, are cea mai mare comunitate.
- Mint - il recomand utilizatorilor cat de cat experimentati, are suport acceptabil, aplicatii, codecuri etc...
- Fedora - e preferatul meu, foarte stabil, e light si are performante foarte bune.
Mai sunt o gramada de distributii, te sfatuiesc sa o alegi in functie de nevoile tale.
Pe retea am testat:
- CentOS - dupa parerea mea e cea mai buna distributie pentru retea, fonsuma extrem de putine resurse, are aplicatiile mai vechi dar stabile, e foarte eficient daca are optiunile facute bine.
- Si ultimul dar nu cel din urma Debian care e foarte bun pentru un utilizator experimentat, cu setarile facute bine e forte stabil.
Despre jocuri nu va faceti probleme, se lucreaza la un soft Steam pe linux.
Mac-ul dupa parerea mea nu merita, e overrated.
*Nu stiu ce e funda aia, dar nu o vreau.
Pai...Windows.
E cel mai personizabil adica teme etc..si are o interfata mai de doamne ajuta...
Sper ca te-am ajutat.
Funda?
Imi pare rau dar nu dau funda nimanui la aceasta intrebare. Am vrut doar sa vad care este opinia voastra si ce folositi referitor la sistemele de operare.
Lavinia_Cristina_ întreabă: