| stefanst2312 a întrebat:

Vreau o parere. Intel® Core™ i5-1335U sau Intel® Core™ i7-13700H. Pretul laptopului cu diferentele Intel este de o diferenta de 400 lei, pretul cel mare fiind pentru i7.

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai mai potent este i7-13700H de acolo si pretul mai mare al acelui model de laptop!
depinde ce vrei sa faci pe laptop, eu folosesc doar modele cu i7 la laptopurile mele si sunt multumit!
La modul general testele tip Benchmark, vis-a-vis de cele 2 modele spuse de tine, dau ca si castigator pe i7-13700H cu un nivel de performanta in teste de aproximativ 30% fara de acest model de i5!
Deci este ceva mai performant!

| stefanst2312 explică (pentru Simpatic):

Mie in principiu imi trebuie pentru partea de IT (programari, baze de date etc). Vazusem modele chiar si cu DDR5 si am vazut posibilitatea alegerii dintre i7 si i5

| Simpatic a răspuns (pentru stefanst2312):

Eu tot i7 as alege dintre cele 2!
uite ceva mai pe gustul tau daca zici de IT : https://www.topcpu.net/en/cpu-c/intel-core-i5-1335u-vs-intel-core-i7-13700h

| stefanst2312 explică (pentru Simpatic):

De DDR5 ce zici? Vazusem diferente cu DDR4 in cadrul lantentei. Clar ca 5 ul e mai avansat.

| Simpatic a răspuns (pentru stefanst2312):

Din cate vad acum pe detaliile tehnice ale celor 2 procesoare aduse in discutie, ambele stiu DDR5!
Diferenta o face insa placa de baza, aceasta 'limiteaza' tipul de placuta RAM folosita!
ceea ce ma duce cu gandul ca daca modelul de laptop cu i5 foloseste DDR5 iar cel cu i7 foloseste DDR4, atunci este greu sa te decizi din acest punct de vedere!
Insa pentru ce iti trebuie tie laptopul, ambele CPU sunt in bune! i7 insa este mai performant!

Pentru mine diferenta in alegeri ar face-o numarul de nuclee care sunt 14 la i7-13700H si Cache CPU (care este reprezentat de catre L3), care este dublu aici fata de i5-13500U

| RAY a răspuns:

Eu as alege cel cu placa grafica mai buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu-ti pasa de viata bateriei, i7 mereu e mai bun.