| Coporan123 a întrebat:

Vreau să achiziționez un sistem nou facut din piese alese de mine. Problema este că nu prea știu ce fel de piese să aleg ca să fie un sistem stabil. Eu m-am gândit la următoarele componente: CPU: un i3 GPU: o nVidia Geforce de 1 gb Motherboard: Gigabite Rami 4 gb Sursă: coolermaster de 500 v sau alta mai potrivită HDD: 320 gb Carcasă: Să aibă aerisirea de la sursa sus, să fie neagră și să fie mai simplă ca model Bugetul: 1500 lei

Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

Problema cand il cumperi pe piese e ca nimeni nu are chef sa-si bata capul sa ti-l faca cum trebuie. (Instalare procesor, setari placa de baza.). Plus garantia care nu mai e pe ansamblu, ci pe fiecare in parte. Si sunt destui care au luat teapa cu PC facut pe piese si nu a functionat cum trebuie.
Acuma, depinde si de unde esti si daca ai in zona un magazin de PC-uri (specializat) atunci, da, poti sa-l faci pe bucati la ei
(eu asa am facut) si merge foarte bine, dar repet-specializat-
(nu supermarket-uri). Linuxul se poate schimba fara probleme. Tu spui ca procesorul e mic?
Sistemul meu e: single core 1.8 GHz, 4 Gb RAM, placa video 512 Mb, W7 home premium 64 biti si toate jocurile cu masini
de la NFS la camioane, merg fara lag cu setari de la medium la high functie de joc.Plus zilele trecute am instalat si ultimul Tomb Raider, care merge foarte bine. Si nu sunt "gamer".
Depinde pentru ce il cumperi. Dar daca nu ai un magazin specializat care sa ti-l faca bine, as opta pentru un sistem complet.

12 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

In privinta stabilitatii, pierzi daca-l cumperi pe bucati. Uite un sistem in banii astia cu plava video dedicata de 1Gb. Poti sa-i pui ulterior alta daca vrei.
http://www.altex.ro/......570d-linux
sau asta Intel si ii pui o placa video
tot la ei in magazine odata cu comanda:
http://www.altex.ro/......s-free-dos
placa video
http://www.altex.ro/......dr3-128bit
poti alege si alte modele de placi video, important e sa ai sistemul cu totul.

| Coporan123 explică (pentru horia2012):

Horia, acel sistem Intel are os linux si nu vreau asta, acum nu stiu daca il pot schimba sau nu dar tot mai ramane problema procesorului pentium care mi se pare c-am mic.
Ce parere ai despre varianta pe piese? Crezi ca nu are stabilitate? Oricum nu imi trebuie tot dintr-un sistem. De ex. dvd ssi altele mai neimportante

De cumparat si asamblat da la un magazin de specializare nu incape indoiala.
Stii cumva programul scolar euro 200?
Cu el vreau sa cumpar alt sistem + ce mai pun de la mine, dar nu stiu daca magazinele de specialitate accepta acel bon de 200 euro.

| Coporan123 explică (pentru Coporan123):

Dar de un laptop ce zici? http://www.cel.ro/......10m-1gb-l/

| horia2012 a răspuns (pentru Coporan123):

Nu, e slabut tare. HDD -5400 rpm, grafica integrata (4000) nici macar 4600)
Procesor slabut 1.8.

Pentru 2014, nu stiu, dar daca se continua ca si pana acum ar trebui sa inceapa inscrierile sau sa se termine luna asta. Cel mai bine la inspectoratul judetean. Sunt magazine arondate care accepta bonul valoric.

Printre acele magazine se gasesc si unele de specializare? ar fi bine

Sincer, nu stiu. Eu nu am prins programul. Toate informatiile ar trebui sa fie la inspectoratul judetean.

Mersi de ajutor, o sa mai revin si cu alte intrebari maine

Cu placere. OK

Problema cand il cumperi pe piese e ca nimeni nu are chef sa-si bata capul sa ti-l faca cum trebuie. (Instalare procesor, setari placa de baza.). Plus garantia care nu mai e pe ansamblu, ci pe fiecare in parte. Si sunt destui care au luat teapa cu PC facut pe piese si nu a functionat cum trebuie.
Acuma, depinde si de unde esti si daca ai in zona un magazin de PC-uri (specializat) atunci, da, poti sa-l faci pe bucati la ei
(eu asa am facut) si merge foarte bine, dar repet-specializat-
(nu supermarket-uri). Linuxul se poate schimba fara probleme. Tu spui ca procesorul e mic?
Sistemul meu e: single core 1.8 GHz, 4 Gb RAM, placa video 512 Mb, W7 home premium 64 biti si toate jocurile cu masini
de la NFS la camioane, merg fara lag cu setari de la medium la high functie de joc.Plus zilele trecute am instalat si ultimul Tomb Raider, care merge foarte bine. Si nu sunt "gamer".
Depinde pentru ce il cumperi. Dar daca nu ai un magazin specializat care sa ti-l faca bine, as opta pentru un sistem complet.

| 5yr0Kk a răspuns:

Salut! De ce vrei Intel? Amd ar fi mai ieftin si aceeasi performanta...