| king5151 a întrebat:

Vreau sa cumpar un pc de pe olx si a zis ca il pune prin curier cu verificare, cum imi pot da seama daca e exact pc-ul pe care il vreau? Sa zicem ca pune doar carcasa si alte componente.

6 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Nu poti. Trebuie sa mergi pe incredere. Doar n-ai sa pui curierul sa vina pana acasa la tine, ca sa vezi tu, daca are componentele din descrierea anuntului.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu prea poti... e la noroc.

| niiiiy a răspuns:

Bună! În cazul în care vânzătorul propune să îți trimită PC-ul prin curier cu verificare la primire, cand il primesti acasa si il verifici acolo in masina curierului, uitate prin carcasa ( daca are geam ) sa vezi daca sunt acele componente. Daca carcasa nu este cu geam dai si tu 10-20j de lei la curier si cere i sa mai stea putin si in timpul ala desfaci carcasa si te uiti la componente. In orice caz uita te daca are review uri pe olx

| CXTnr1 a răspuns:

In opinia mea mai bine iti faci un calculator cu fiecare piesa
cumparate de tine.
Deoarece PC(Calculatorul) prebuild este mult mai slab decat unul facut acasa.
iti recomand sa cumperi piesele de pe Altex.ro sau la media galaxy.

| Simpatic a răspuns:

Eu zic sa stai linistiti in a face asemenea achizitii prin olx.
Genul acesta de obiecte nu se cumpara de la distanta!
De ce? simplu pentru ca nu poti face proba, nici daca ai livrare cu verificare, poti lua usor teapa cu un PC care 5 minute functioneaza apoi se inchide happy
Nu recomand nimanui sa cumpere PC, laptop sau telefon de la distanta!
Vrei un PC cumpara-l de nou, il poti face pe piese, nu te pricepi mergi si configurezi alaturi de un consultant in vanzari de la flanco, altex, eMAG, orice firma de calculatoare, ai de de unde alege.
Ai si garantie pe fiecare piesa in parte intre 24 si pana la 36 de luni.
Nu e degeaba vorba dai un ban dar stai in fata.
Olx e plin de tepari.
Pe de alta parte nu iti poate oferi niciun vanzator garantie fie el si unul de buna credinta.
Si inca ceva, curierul tranteste "coletele", asa ca vanzatorul iti poate pune un PC bun si el sa ajunga la tine "nebun".

| NLS a răspuns:

De pe olx nu as avea curaj sa cumpar PC-uri decat daca pot ajunge personal la ei sa il testez.

Am cumparat monitor si nu a functionat decat 3 saptamani, plus ca arata mult mai jalnic decat in poze (rama extrem de zgariata, avea santuri in carcasa. Si era plin de untura, la propriu.).

Am avut si 2 experiente normale, dar cu vanzatori din Cluj.

Ce PC vrei sa cumperi, ce valoare are, si cam ce piese de baza?