| Cristi9025 a întrebat:

Vreau sa imi cumpar internet de 1gb/s cu tot cu noul PC de gaming dar m-am uitat pe site-ul digi si zice ca e recomandat :
- Placa de retea gigabit (ok asta chiar trebuie)
- 4Gb Ram ( nu inteleg cu ce ajuta ramu internetu mai rapid )
Dar partea pe care nu o inteleg deloc : - I7?!?!?!? I7 pentru 1gbps?!? Cu ce ajuta i7 la viteza internetului?!?! Daca nu imi permit i7 nu o sa am viteza maxima? Ori au facut astia o intelegere cu Intel ori sunt prosti
- SSD?!?! Ssd-ul parca ajuta la viteza windows-ului si ce instalezi pe el dar cu ce ajuta ssd la internet? Nu mi se pare deloc logic si nici partea cu i7

Raspundeti-mi si mie va rog : De ce trebuie 4 GB Ram, i7, SSD pentru viteza maxima?
Si partea cu i7 m-a pus cel mai mult pe ganduri... daca pun un i5 7600k si il si overclockez (na ca sa fie) ar avea viteza mai mica decat un i7 920 (non-overclockat) ar avea viteza mai mare de internet i7 doar pentru ca are 4 nuclee si 8 threaduri fata de i5-ul de mai sus care ar fi la o frecventa mult mai mare decat i7 tot i7 ar avea viteza mai mare de internet ca are 4 thread-uri in plus? O explicatie logica la asta va rog?

Si inca o intrebare : daca trag cablul direct in PC ar fi diferenta fata de daca las trage in router si din router inca un cablu in PC ar fi diferenta de viteza de internet?

Asta e ultima intrebare : E diferenta in jocuri online de la 300 mbps la 1gbps? Se merita 10 lei in plus?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

De ce ramul? voi la informatica nu ati invatat ca cpu prima oara procesaza informatia de pe hard apoi o retine in memoria ram,acel program cu care descarci tu acel fisier vine retinut in memoria ram de asta cand descarci ceva de pe to re nt isi sta memoria ram la maxim, e extrem de important si cpu el proceseaza informatia, el scrie datele descarcate pe hard, daca hardul e puturos nu poate sa scrie asa multa informatie asa ca se va bloca sau nu va putea, deci trebuie un ssd, nu pentru multiplayer nu trebuie un 1gb de net dar pentru descarcat da

15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Un HDD SATA 3 scrie cu o viteza in jur de 600 Mbps. SSD-urile scriu mult mai rapid.

Eu am i7, 16 GB RAM si SSD si tot nu saturez viteza de 200 Mbps. Nu stiu de pe ce servere ai vrea sa descarci tu cu 1 Gbps.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

Un hard normal nu poate scrie 600 Mbss nici un ssd nu prinde mai mult de 600 sunt rare cazuri

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Taman am verificat cu scriere cu bcwipe pe ext4 pe ST2000DM001-1CH164 (2 TB, 7200 RPM, SATA-III).

Rezultatul de top (viteza maxima) e aici: http://toolstud.io/......dwidth.php

Adica 1.47 Gbps, mult mai mare decat ma asteptam. Scrie lejer la 1.26 Gbps. Asta inseamna ca abia satureaza SATA1 (la scriere).

Mare atentie la diferenta intre MB si Mb.

Nu cred asa ceva, intr-o secunda nu se poate scrie un 1gb de date nici daca e ssd

1 Gb=0.125 GB. (Un octet are opt biti).

1 gb de date nu se poate scrie intr-o secunda repet asta, hai 600 de mb da

Iti lipsesc niste cunostinte elementare de informatica: 1 Gb=125 MO. 1 GO=8 Gb. (1 Gb=125 MB. 1 GB=8 Gb.)

Stiu ca viteza se imparte la noua eu vb de altceva in fine

1 Byte (octet) = 8 bits (biti).

Iar cum SATA foloseste 10 biti ca sa transfere 8 biti, viteza se imparte la 10, deci la 1.5 Gbps transfera 150 MB/s.

Viteza care o ai la internet se imparte la 9 asa mi-a spus cei de la rds, daca tu stii mai bine bravo tie

Bati campii. Viteza in Mbps se imparte la 8 si iti da rezultatul in MB/s, pentru ca 1 Byte=8 bit. D-aia se imparte, ca e alta unitate de masura. Iar viteza SATA se imparte la 10, pentru ca SATA foloseste 10 biti pentru a transfera doar 8 biti. Deci o viteza SATA3 de 600 MB/s (scrisi sau cititi efectiv) inseamna un transfer de 6 Gbps.

Daca te uiti pe toolstud.io aceeasi viteza este exprimata in unitati de masura diferite. Dar e una si aceeasi viteza.

Tu nu ai inteles ca asa mi-au spus cei de la rds, daca angajati de la rds nu stiu eu ce vina am

http://www.totalnews.eu/calculeaza-corect-viteza-la-internet/

Articolul spune acelasi lucru cu ce-am zis eu: 8 Mbps=1 MB/s.

| peperonies a răspuns:

Dupa tine asa cam ce se intampla cu toate datele alea care vin prin internetul de 1gbps? Se materializeaza de-o data asa pe hard disk?