Teoretic blackie vorbeste din somn. 300 mb este viteza de trasnfer ethernet (viteza de transfer in retea prin cablu). Viteza te transfer wireless mai mult de 24 mb (in cazul D-Link dir 635 cu 3 antene) nu am vazut decat daca stai langa router. Diferenta intre 5 ghz si 2.4 este ca cea de 5ghz lucreaza intro alta frecventa recunoscuta in mare parte de televizoare, ps-uri, iar cea de 2.4 de pc-uri laptopuri, telefoane, asa ca pentru a conecta un laptop la wireless sau telefon nu ai nevoie de 5 ghz. Din punctul meu de vedere as alege tp-link pentru ca este mult mai bun si stabil, 300/100 mb nu conteaza momentan pentru ca: Degeaba ai retea de 300/mb daca hardul tau nu poate copia cu "300 mb/s"... sper ca intelegi.
Am uitat sa mai adaug ceva... daca vrei semnal maxim intr-un apartament facut de ceausescu cu acest router care are doar o antena stai linistit. Eu am D-Link dir635 cu 3 antene si am semnal 3 linii din 5 prin 3 pereti de beton armat. Daca iti iei D-Link cu 3 antene duce mai bine ca d-linku..numai ca "radiaza cam rau" ..asa am auzit. Daca vrei si mai mult semnal cumparati un adaptor CU ANTENA pentru laptop sau pc.
Mirciulica daca te intreaba cineva ca sa ai semnal maxim si sa nu bruieze altceva adica telefon televizor etc adica sa distorsioneze semnalul e bine sa fie de 5 GHZ si apropo Edimax-ul meu merge cu 72 Mb/s si e de 150MB Cheers mate
Si eu am zis doar teoretic nu am zis ca practic D-Link ar fi mai bun
Tu stii care e diferenta intre 5ghz si 2.4 si care e modul de operare? Sti lucrul cu joasa si inalta frecventa? Fara suparare dar eu cred ca tu crezi ca daca 5 gz e mai mare ca 2.4 inseamna ca e mai bun...Ia de aici un link si citeste..http://ro.scribd.com/doc/110419798/267/Frecven%C8%9Ba-2-4GHz-vs-5GHz
5 GHz vs 2.4 GHz - The Bottom Line
5 GHz and 2.4 GHz are different wireless signaling frequencies that each have advantages for computer networking. Higher frequency networks are not necessarily superior to lower frequency ones, however. So-called dual band hardware combines the best of both types of hardware by integrating both types of radios into the product.
Deci fiecare are avantajul lui pana la urma si da ai avut dreptate am fost eu prost informat de un site "de specialitate" end of discussion
FloFlorentina întreabă: