Salut,
Uite, intai de toate, trebuie sa iei in considerare faptul ca aceste valori (150, 300, etc) sunt calculate langa router.
Odata cu distanta si cu ce alte obiecte mai ai prin casa incepe sa se cam schimbe situatia, si sa receptionezi din ce in ce mai putin. Asa ca din pacate aceasta chestie tine efectiv de configuratia locului in care il pui, cine mai face zgomot prin zona, etc.
Pe de alta parte considera ca cei 150, 300 sau ce valoare mai gasesti, reprezinta valoarea maxima teoretica la care poate sa ajunga. Si in plus sunt specificati la nivel de MEGABIT si NU la nivel de MEGABYTE. Diferenta este ca un MEGABYTE = 1 MEGABIT.
In fine, poate nu conteaza, dar tu ai scris Mb (megabit) si MB (megabyte).
Te-as sfatui daca cu adevarat vrei sa mergi la maxim, sa sari cu cablul. Altfel, incearca sa il iei pe cel cu viteza cea mai mare (300 intre cel de 150 si 300), deoarece viteza scade incepand de la 1.5 metri fata de router.
Teoretic te uiti dupa numarul acela. Dar repet, doar teoretic.
Scuze, doar de corectie: 1 megabyte = 8 megabiti. Viteza a facut victime.
150 si 300 de MB reprezinta viteza de trafic. Tu ai 20 de Mb trafic sau viteza de trafic, de download? Eu zic ca routerul de 150 ajunge.
20 Mb am viteza care mi-o trimit ei prin cablu (trafic cred)
Daca vrei un router la care sa ai distanta mai mare de acoperire cumparati unul de 5Ghz. http://www.emag.ro/......E2FZKBBBM/
ca asta spre exemplu
Mi-a explicat cineva ca daca ai 20 MB internet si tu ai un ruter de 300 Mb atunci distanta de acoperire ii mai mica. deoarece cei 20 MB de net trebuie sa acopere cei 300 MB de la ruter.asta ar insemna sa imi iau un ruter de 150 MB sau mai putin?
:)))) Buna asta! Ai Google, pune mana si citeste, nu te mai lua dupa toti prostovanii!
http://www.tp-link.ro/products/details/?model=TL-WR841N
Ieftin si bun, cu gust de alun!
Bine mai Kosti, frumos.
"Mi-a explicat cineva ca daca ai 20 MB internet si tu ai un ruter de 300 Mb atunci distanta de acoperire ii mai mica. deoarece cei 20 MB de net trebuie sa acopere cei 300 MB de la ruter."
Am fost chiar indulgent pentru asemenea aberatii!
Nu am router si nici nu am avut dar routerul de 300 de Mb cred ca merge la pana 300Mbs, nu? Nu ma pricep la routere, am dat si eu cu parerea dar cred ca daca are 20 Mbps, ca doar asta inseamna 20 mb internet nu? 20 Mbps viteza sau 20 Mb trafic? Nici nu inteleg bine intrebarea.
Merge atat la cat e facut..adica la 300, desi in practica nu prea atinge viteza aia! Da nu are legatura cu distanta, aia in niciun caz. Aia tine de puterea de emisie!
Alt exemplu de aberatie in alt raspuns mai sus: "Daca vrei un router la care sa ai distanta mai mare de acoperire cumparati unul de 5Ghz."
Gresit! Cu cat creste frecventa, cu atat scade distanta si puterea de penetrare a undelor prin obstacolele intalnite in cale! Da ce sa citeasca ei! Mai bine pun intrebari stupide!
Ma desteptule! Am pus intrebarea ca sa aflu care cifre imi arata distanta de acoperire! ATAT! daca stii bine, daca nu. NU MAI TE BAGA!