| luminita_6533 a întrebat:

Vreau sa stiu cam cat consuma un calculator, dar pe cartea tehnica scrie intensitatea curentului absorbit 5 A. Nu stiu cum s-ar traduce asta in wati.

5 răspunsuri:
| CataC a răspuns:

Are dreptate savy, consumul e dat sursa, in general 450W pentru un sistem mediu.
La consumul sursei adaugi consumul monitorului+ consumul eventualelor periferice (imprimanta, scanner, boxe, hard disk extern daca are alimentare proprie...)

| Savy a răspuns:

Consumul e dat de sursa de alimentare (in W, scrie pe sursa clar). E consumul pe ora.

| cristi202 a răspuns:

Ce are intensitatea curentului cu puterea sa? Amperii, "A", masoara intensitatea, watii masoara puterea. Una e debitul unui rau, alta e puterea apei ce o ia la vale a acelui riu. Daca vrei sa vezi cit consuma al tau, uita-te pe sursa lui, acea cutie unde bagi cablul de alimentare care vine in priza de la el. Al meu are puterea de 450 wati, deci consuma 450 wati/ora.

| cipricocut a răspuns:

Ce monitor ai?, in special monitorul e un consumator mai mare, unitatea nu consuma mult, se alimenteaza la 220, dar il tranfosrma in 12 wati, asta pe ora, deci iti trebuie 10 ore sa faci 1 kwat. deci unitatea nu consuma chiar mult. de ex: un monitor crt (cu tub) consuma cat 1 bec de 100 Wati, un lcd mai putin

| Rickandlao a răspuns:

Hwmonitor este programul care iti spune cam tot ce vrei despre pc si mai e si everest.