| KLiNK a întrebat:

Vreau sa stiu ce sunt monitoarele trinitron. Am auzit ca aceste monitoare au o luminozitate mai scazuta in aplicatii 3D si filme.
Am un monitor Gateway Ev700 si vreau sa stiu daca este unul trinitron. As cam vrea sa nu fie. big grin
Deci, ce este trinitron? Gatewayul meu face parte din aceasta categorie?

Răspuns Câştigător
| valentin75 a răspuns:

Salut! Din ce stiam eu trinitron este un tub Sony, multe firme care fac monitoare foloseau tuburi de la Sony. Altii folosesc de la Samsung, electronica fiind de la ei. Tub Sony Trinitron! Trebuie sa te uiti la caracteristicile de pe eticheta lui. Stiam ca un tub trinitron are doua puncte micute la jumatatea monitorului. Sper sa nu gresesc, asa ar trebui sa-l recunosti. Cel mai bine intrebi la un centru de reparat televizoare si monitoare! Pe romaneste inseamna ca tubul de la monitor este Sony Trinitron! Bafta!

| KLiNK explică (pentru valentin75):

M-ai ajutat happy. Ma voi uita maine la el ca acum scriu de pe laptop. Am auzit ca aceste tuburi sunt de la Sony, prima data au fost introduse pentru pc-urile IBM in '58, iar apoi Sony a mai introdus niste monitoare FD Trinitron in '99.

3 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Nu ca e Gateway, nu Sony! Trinitron e marca propietara Sony!

| KLiNK explică (pentru K0sti):

Trinitron a fost imprumutat la mai multe marci si imbunatatit din an in an. La fel s-a intamplat si cu tuburile Samsung. Sper sa nu gresesc dar am citit mai demult ca tehnologia tuburilor la monitoarele crt era imprumutata de alte firme care imbunatateau tubul, masca sau grila de apertura.