| Sonia822 a întrebat:

Vreau sa transform un document Word in document pdf. De unde sa downloadez gratuit softul? Multumesc.

15 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai nevoie de un soft precum acest open source OpenOffice
il poti descarca de la https://www.openoffice.org/download/
banuind ca folosesti windows descarci direct de aici https://sourceforge.net/......e/download
Dupe ce il instalezi il deschizi si din el ai posibilitatea sa salvezi orice document word ca si pdf, merge pe File> export as PDF

| Catrice a răspuns:

Si mai zic ăștia ca TIC in școală e inutil...nu-ți trebuie nici un convertor, salvezi fișierul din Word ca pdf.

| Simpatic a răspuns (pentru Catrice):

Nu toate versiunile de word au asa ceva, e adevarat eu folosesc un word mai vechi ca nu imi trebuie altul momentan,astea mai noi cred ca au ce zici, in rest merg pe multe softuri open source, pe langa asta word este platit deci necesita cumparare, nu este free, cine il foloseste "free" il are crack si acolo nu m-as baga cunoscand foarte bine faptul ca majoritatea fisierelor crackuite contin malware!
Dar Romania este tara saracilor bogati, sunt destui care au PC-uri de 30.000 de lei si descarca jocuri de pe net laughing
E ca si cum ti-ai lua Lamborghini Urus si nu ai avea bani de benzina, dar in Romania exista acesta mentalitate si chiar practica!

| Catrice a răspuns (pentru Simpatic):

Merge salvat pdf de la versiunea 2005 incoace doar nu folosești ala din 2003hee hee

Ba da chiar pe ala din 2003 il am laughing ca nu imi foloseste la nimic decat text simplu, numai fac tabele si nimic ca in trecut, in rest pe laptop folosesc doar softuri open source, asta m-au invatat IT-istii de pe aici in anii trecuti si unele softuri gratuite sunt chiar mai bune decat altele platite!
Folosesc de cativa ani OpenOffice si de aceea nu am nevoie de word versiuni noi, ca practic acest open source face exact acelasi lucru, de ce folosesc programe free dar din surse sigure in detrimentul celor consacrate dar dowloadate de pe siteuri tip tracker? am spus si mai sus, tot ce este premium si necesita plata dar il descarci de pe net "gratuit" vine la pachet cu malware, lucru care nu se intampla la programele oferite gratuit de diferite organizatii non-profit sau programatori care benevol creaza softuri pentru diferite comunitati!

Nici în liceu n-am văzut 2003 laughing
Nu știu cine ți-o băgat în cap ideea ca ce e free are neapărat viruși. Eu am office de când am luat laptopul cu cheita de la ei și n-am probleme.

Am laptop performant in mod uzual pe care-l folosesc la servici si orice am nevoie si mai am un PC vechiut brand Lenovo care are instalate programe de cand lumea precum acest office 2003, acum intelegi?
Nu sunt un habarnist al PC-urilor de fapt daca vrei te pot invata lucruri, crede-ma!
In alta ordine de idei esti o copilita, ai scos din context ce am zis, am zis ca decat sa folosesti softuri pe care producatorul le da doar cu bani, cum este acest Microsoft office mai bine folosesti softuri open souce descarcate direct de pe pagina dezvoltatorului.
Evident ca daca descarci un software (si este si unul platit ) de pe pagina producatorului este la fel de bun sau chiar mai bun in anumite conditii (mai bun insemnand ca are mai multe functii) decat cele gratuite.
Ceea ce contine virusi /malware sunt softurile care desi necesita plata, ceilalti le descarca 'crakuite' si gratuit de pe net (nu am voie sa dau nume de platforme pirat aici!), multe dintre acelea contin malware iar altele primesc ceea ce se numeste raspuns fals pozitiv din partea softurilor antivirus!
Faptul ca tu ai un office cu licenta, inseamna ca este unul ce a fost cumparat candva, deci nu e descarcat crakuit de pe net, normal ca e virus free pentru ca e OEMwinking
Daca erai la capitolul avansati in ceea ce priveste sistemele de operare, intelegeai de prima data fara explicatii ulterioare, asupra lucrurilor pe care le-am spus deja mai sus; p

Mda. Am avut descarcat Photoshop cs6 gratis cu toate funcțiile ani buni și n-am avut niciodată probleme

Ma bucur!

| NLS a răspuns:

Dacă ai o suita Office (indiferent ca e Microsoft Office, LibreOffice, sau alta), nu ai nevoie de nici un convertor, au ele asa ceva integrat, si are și Windows 10 o imprimanta virtuala ce salvează în PDF.

Deci ori accesezi Salvare, si cauți sa salvezi ca format PDF (e undeva mai jos, primele formate sunt. docx, etc)
Ori apeși pe Imprimare,
si te uiți în locul numelui imprimantei după "Save to PDF",
sau "Microsoft to PDF".

Nu îți pierde timpul cu OpenOffice, programul acela e aproape mort, sau mai exact, mult rămas în urma.
Primește puține actualizări, puține funcții noi, si formatarea nu e perfecta când deschizi un document creat în el în Microsoft Office.
LibreOffice e urmașul lui, si e de sute de ori mai bun.

| Holiday a răspuns:

Gasesti si online convertoare. Nu trebuie sa downloadezi nimic.

| adryang78 a răspuns:

Nu ai nevoie de niciun soft. Mergi la File---Save as și acolo ai opțiunea de a salva ca PDF.
Dacă ai un Office mai vechi, caută pe google "doc to pdf" și găsești destul unelte de conversie gratuite, online.

| UserRo10 a răspuns:

Ctrl+p si in loc de imprimanta ta selecteaza ceva de genul "Microsoft to pdf". Selectezi locatia si ai scapat

Întrebări similare