Windows 7 merge pe urmele XP-ului (A fost o dată excepțional, dar are o vârstă înaintată). Într-un an sau doi, va trebui să faci upgrade pentru că tot mai puține programe vor veni cu versiuni și pentru Windows 7.
Avantajul 7-lui e că e familiar. Dacă vii de la XP, te descurci imediat pe 7.
De la XP la 10 e diferență sesizabilă, dar nu așa de mare ca de la XP la 8 sau 8.1.
De Windows 10 se mai zice că trimite date de utilizare la Microsoft și dacă îl configurezi să nu o facă.
Dar după specificațiile laptopului, mă gândesc că nu ești cine-știe-ce magnat, așa că probabil nu contează.
Oarecum legat de asta, mi s-a părut puțin enervant că mai toate aplicațiile care vin pre-instalate îți cer cont la Microsoft. Pe de altă parte, e vorba de aplicații care probabil nu le folosești. Sau poți să faci, ca mine, cont aiurea, doar de curiozitate să vezi ce e cu aplicațiile alea.
Windows 10 e nou și crește mereu ca număr de utilizatori. Microsoft se va concentra pe el și va neglija 7, 8 sau 8.1. La fel și dezvoltatorii de software.
Pe de altă parte, dacă laptop-ul tău e ceva mai vechi, e posibil să nu găsești drivere pentru unele componente pentru Windows 10 (foarte puțin probabil să fie asta o problemă, totuși).
Altfel specificațiile sunt OK pentru ce vrei să faci. Poți să te uiți fără probleme la filme 1080p, dacă nu faci altceva în paralel. E destul și pentru muzică și net. La jocuri, depinde ce înțelegi prin "mici".
Prin jocuri "mici" ma refer mai exact la SA:MP, CS 1.6, Sims 4, Lol, Dota, WoW, etc.Aceste jocuri care le-am enumerat, imi merg foarte bine pe pc-ul meu cu windows 7.Pe acelasi pc cu un windows 10, mi-ar putea scade din performata? Sau mi-ar urca performanta?
Ce-i în mână, nu-i minciună.
Dacă îți merg foarte bine, probabil e mai indicat să rămâi pe 7 pentru o perioadă.
În același timp, presupunând că nu ar fi probleme cu driver-ele, cred că ți-ar merge cam la fel.
Windows 10 are cerințe apropiate de Windows 7.
Pentru "nevoile" tale e suficient un windows 7 home premium.
daca dai upgrade ai la dispozitie o luna sa faci downgrade. daca nu ai o licenta adevarata te sfatuiesc sa instalezi ceea ce vrei sa folosesti fara sa faci prostia de upgrade.
nu ar trebui sa intampini probleme la configuratia ce o ai.
Andrei1124 întreabă: