| Radeas1 a întrebat:

Windows XP, Vista, 7 sau 8? Si de ce? Eu pe Desktop am XP si imi place foarte mult, pe cand Windows Vista/7/8 le Urasc.(punct).
Iubesc XP pentru ca este compatibil cu aplicatile mai vechi, nu face mofturi extrem de mari, erori mai da si el saracu, da se rezovla. Mie mi se pare XP usor de folosit, cu o interfata simpla, potrivit pentru userii de acasa si pentru calculatoare mai vechi. XP mai e si superior din punct de vedere al durabilitatii, adica Windows 7 mai mult de un an instalat nu il poti tine, cand ti-e lumea mai draga, te abandoneaza. Vista, e foarte aproape de XP, numai ca Microsoft a gresit, s-au ocupat de grafica foarte mult si in rest au lasat totul in urma... Windows 7 nu e de calitate, trebuie sa ai minim 2 GB ram si e mai greu de folosit. Multi spun ca Windows 8 este un esec, si este adevarat, dar nu din cauza calitatii, ci din cauza ca Microsoft s-a grabit cu tehnologia si cu ecranul ala metro. Adica, normal ca Windows 8 o sa fie dat uitarii. Userilor nu le trebuia curcubeu in loc de desktop, ci ceva mai bun ca windows 7. Daca intrefata aia de windows era decat pe tableta, era mai bine.Sunteti de acord cu mine?

7 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Imi place XP-ul pentru ca nu necesita multe resurse si merg jocurile mai vechi pe el.Nu am avut nici o problema cu el.Instalasem Vista acum ceva timp si dupa cateva zile am bagat iar XP ca nu suportam Vista. Windows 7/8 nu l-am incercat.
Ce nu imi place:

O sa cumpar un quad core si pe XP nu cred ca o sa mearga asa bine ca pe 7
Nu merge Direct X10 sau 11 pe XP si imi trebuie pentru jocuri.Am instalat versiunea DirectX10 pentru XP dar mi-a facut figuri.
Am avut acum 1-2 ani o problema care m-a enervat cu XP-ul.Nu aveam nici un virus, nu stersesem nimic dar a fost o perioada cand incepuse sa dea tot felul de erori si dupa ceva timp totul a revenit la normal fara sa fac ceva...

Despre grafica:

Asta este valabila si in jocuri si peste tot.Toti se chinuie sa faca grafica cat mai frumoasa si uita de celelalte parti ale programului acesta ajungand sa fie un epic fail in unele cazuri.

Eu o sa am nevoie de un windows pe care sa pot instala programele necesare jocurilor noi si care sa poata folosi bine un procesor cu mai multe nuclee deci o sa instalez windows 7 in vara sau dupa vara.

| DAnc3 a răspuns:

Folosesc windows 7 de 2 ani si e bun, vista e cel mai mare fail al lui Microsoft, si windows 7 e bun poate tie nbu-ti merge bine ca ai pc mai slabut.Si pe windows 7 merg jocuri de xp dar pe xp nu merg jocuri de vista, 7.

| taken a răspuns:

Eu am Windows 7 Ultimate x64.
De ce? Pentru jocuri si pentru ca imi place.
Sistemele de operare pe 32 biti nu recunosc mai mult de 4 GB RAM(de fapt nici macar 4).
Imi place Windows 7 mai mult decat XP.
Tu spui ca Windows 7 mai mult de un an nu il poti tine.Asta nu este o problema. Dureaza 20 de minute instalarea.Mai dureaza ceva instalarea driver-elor si a programelor. Daca folosesti Acronis True Image sau alt soft de backup, oricand in 15 minute ai totul ca nou.

| charleslouboutin a răspuns:

Daca esti tu chitit pe windows, atunci zic 7. Windows xp a fost si el bunicel la vremea lui, vista nu merita mentionat, iar 8 e o prostie sinistra si este si pentru touch..asta excluzandu-l de pe pc-uri si majoritatea laptopurilor.

| IT4Ever a răspuns:

Da intr-adevar batranul XP a ramas cea mai mare realizare a Microsoftului desi si windows 7 e relativ ok eu il folosesc de ceva vreme si sunt multumit happy

| Eiccjsjdijcdj a răspuns:

Eu am XP dar nu sunt multumit deloc!
Am probleme, jocurile merg greu, sacadat, nu accepta prea multe.
Ideea:Trebuie sa evoluam chiar daca la inceput va fi mai greu!

| DanieLяaρѕмσкє a răspuns:

Sunt de acord. Windows XP e bun si din cauza ca nu mananca mult din resurse si merge pe calculatoare mai vechi. Windows 7 manca mult din rami si daca nu ai pc bunicel nu o sa iti mearga.XP e mai bun eu il folosesc pe o placa de 1 gb si merg perfect toate jocurile. Windows XP e bun