Adevarul este ca DIGI are probleme cu semnalul in anumite zone, dar functioneaza in Roamning fara probleme. Nici Vodafone nu e prea stralucit, eu la tara daca merg nu am semnal la Vodafone. Maica-mea si-a luat DIGI ca sa aiba semnal cand se duce la tara pentru ca DIGI si Orange au semnal acolo, iar Vodafone nu are. Si culmea ca este intre mari orase tara mea, nu in munti.
Telefoanele sunt de fapt niste aparate de radio emisie-receptie, care primesc si transmit semnal electromagnetic de radiofrecventa. Pentru a putea comunica, acel semnal trebuie sa aiba nivel suficient de mare, sa depaseasca un prag critic minim. Orice obstacol slabeste semnalul, dar si distanta la releele GSM.
Ca urmare, daca esti intr-o zona intre dealuri sau munti, semnalul va fi deseori chiar inexistent in cazul ca n-ai un releu GSM "la vedere". Motivul este simplu: in zonele putin- sau deloc populate nu exista interes de acoperire, din cauza cheluielilor foarte mari ce implica instalarea unui releu de re-transmisie GSM.
Initial, fiecare firma si-a "plantat" propriile relee, astfel in zone mai defavorizate exista cazul ca o firma avea, alta n-avea semnal.
In ziua de azi aproape toate firmele folosesc reciproc toate releele existente, in roaminglocal, astfel se reuseste acoperirea intregii tari. Acest lucru este valabil in benzile 2G, dar si in 3G. Retelele 4G sunt mai pretentioase tehnic din punct de vedere a propagarii semnalului si inca sunt "plantate" putine astfel de relee in tara, mai ales in zonele cu populatie mai aglomerata.
In concluzie, daca ai semnal slab, atunci chiar daca schimbi reteaua, in majoritatea cazurilor tot poti avea probleme de semnal
Deseori schimbarea telefonului la unul mai sensibil poate ajuta mai mult, iar in zone cu semnal foarte slab solutia este folosirea unei antene exterioare de retransmisie, care intareste semnalul.
Cand esti in roaming, telefonul tau cauta sa se conecteze la retele partenere, din care alege cele mai puternice. In timpul cautarii se pot intalni perioade cand n-ai conectare la nici un semnal utilizabil (ori toate semnalele partenere sunt slabe, ori nu ai semnal in banda de lucru ales pe telefon.
anonim_4396 întreabă: