| bybby99 a întrebat:

Am Iphone 4. vreau sa mi-l decodez ..stiti cumva cum mi-l pot decoda ACASA? Dau funda! Vreau raspuns cat mai repede posibil ..VA ROG! happy

Răspuns Câştigător
| valentino52 a răspuns:

Da-mi mai multe detalii despre ce versiune de iOS ai si ce baseband ai. In mod normal exista 2 feluri de decodare si anume: oficiala si neoficiala. Cea oficiala inseamna contactarea retelei de telefonie mobila de unde a fost cumparat telefonul si plata unei diferente si ei iti dau un certificat ca ai "achitat" si telefonul va functiona liber de retea. In functie de tara si retea poate fi de la 50 lei Vodafone Romania la 800 lei AT&T America. Sunt si baieti pe internet specializati in asta care afiseaza preturile pentru retele si intocmesc ei cererea, contacteaza reteaua etc si isi pun un adaos. Cealalta varianta este cea gratis dar nu merge pe toate telefoanele. Pe modelele 3g si 3gs decodarea se facea din software instaland un program facut de hackeri denumit ultrasn0w care pacalea telefonul ca cartela introdusa in telefon e din reteaua in care e blocat. Pentru ca in telefoanele Apple nu poti instala nimic altceva in afara de ce este aprobat si legal in AppStore trebuia facut jailbreak care scotea restrictiile telefonului si dupa aia puteai instala programul de decodare. Dar nu poti face jailbreak pe orice sistem de operare. O alta varianta a fost cu SAM si nu mai este valabila, pentru cateva zile cineva a reusit sa sparga site-ul lor si sa falsifice acele certificate care demonstrau ca ai achitat taxa si telefonul tau acum e liber de retea. Varianta cea mai des intalnita la Iphone 4 si 4s este o decodare din hardware si anume gevey sim. Este o cartela micuta care o introduci alaturi de microsim-ul tau in tavita si trimite semnale false telefonului pacalindu-l ca sim-ul tau e din reteaua in care e blocat telefonul. Iarasi asta nu e valabil pentru toate sistemele de operare depinde baseband-ul telefonului. Daca ai gevey sim in telefon si acum merge orice cartela in el, daca ii dai update sau restore telefonul va ajunge la ultima versiune de iOS si i se va modifica si basenband-ul (modem firmware) in unul nou care nu mai este decodabil practic nu o sa iti mai citeasca cartela si nu mai ai ce sa ii faci. Acest gevey sim trebuie comandat de pe internet in cazul in care telefonul tau are un baseband decodabil iar apoi de fiecare data cand aprinzi telefonul trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a prinde semnalul (suni la 112, inchizi, dai on /on modul avion etc).

4 răspunsuri:
| WPP a răspuns:

Cauta pe http://www.idevice.ro/tabel-jailbreak-si-decodare/ dupa tutoriale si tot ce iti trebuie ca sa faci jailbreak/decodare.

| 0rlando a răspuns:

E complicat și durează mult. Mai bine mergi cu el la un service, sau riști să-l strici dacă nu știi ce faci.

| Gsm_Ovidiu_1987 a răspuns:

Intra aici si vezi daca telefonul si reteaua pe care este blocat se afla in lista https://www.facebook.com/deblocariimei