BUNA UITE AICI NISTE AVANTAJE
Primul aspect care m-a uimit, după ce am trecut de primii pași elementari de configurare, este viteza. Nu este vorba doar de sistemul de operare, ci și de aplicații. Totul este mai rapid, fluent, stabil. Cu toate că m-am informat în prealabil despre îmbunătățirile aduse de noua versiune Android, nu mă așteptam la așa diferență. Cum am spus, chiar și aplicațiile, nu doar cele preinstalate ci toate descărcate de pe Store, se comportă mult mai fluent. Schimbările cosmetice sunt puține dar consistente, exact acolo unde era nevoie de ele.
Am fost dornic să încerc Google Now și funcțiile de voce. Este efectiv uluitoare viteza cu care rezultatele sunt afișate. Pentru prima oară găsesc folosirea vocii chiar utilă pe smartphone. Păcat că n-a fost și nu se preconizează o implementare a limbii noastre. Un alt aspect notabil, aparent nu foarte important sunt tranzițiile și animațiile. Este efectiv o plăcere să accesezi o aplicație, să observi cât de plăcut se deschide și ce rapid se încarcă. Și noul sistem de notificări este mult mai plăcut și oferă informațiile într-un mod mult mai accesibil.
VREI SI NISTE ASPECTE NEGATIVE?
Aspectele negative pe care le-am remarcat nu umbresc experiența pe care Jelly Bean o oferă. Versiunea 4.1.1 este cea la care a fost actualizat telefonul. Cum se descurcă aceasta în ce privește durata de viață a bateriei? Nu foarte bine. Așa cum au explicat și cei de la Google, s-a mizat pe folosirea mai agresivă a resurselor hardware și se cunoaște. Durata de viață a bateriei este redusă, cu cam 15-20%. Se poate ca pe parcurs să se stabilizeze însă n-aș miza pe asta. Punând în balanță avantajele care le oferă, consider că nu este așa de grav. Apoi, ocazional launcher-ul s-a mai blocat și am mai remarcat acest aspect și în meniul de setări. Totul s-a rezolvat rapid, de la sine, în câteva secunde. Nu în ultimul rând, există probleme de compatibilitate cu unele aplicații. Spre exemplu, din cauza volumului difuzorului, scăzut pe Galaxy Nexus, incompatibilitatea noii versiuni Android cu aplicația Volume+ i-a dezamăgit pe mulți. Totuși, dezvoltatorii lucrează la remedierea acestor aspecte.
O soluție simplă pare să funcționeze foarte bine în cazul în care doriți să obțineți rapid actualizarea pe Galaxy Nexus. Acest aspect presupune să aveți instalată versiunea yakju, furnizată de Google. O puteți face descărcând imaginea de fabrică, versiunea 4.0.4, de pe site-ul Google dedicat. Pentru a o instala puteți folosi un instrument foarte ușor de folosit - Galaxy Nexus Toolkit, despre care am mai vorbit. Ulterior, în cazul imaginilor de fabrică, va fi disponibilă și cea pentru Jelly Bean și instalarea va fi mult mai facilă.
După ce ați instalat Android 4.0.4, boot-ați in sistem de cam 2 ori. Apoi, din Android accesați meniul de setări - apps - tab-ul all. Căutați Google Services Framework și apăsați Clear Data apoi Force Stop. Vă întoarceți apoi la meniul de setări - About phone - System updates și accesați Check Now. Din prima sau după mai multe încercări veți primi notificarea de actualizare. În combinație cu Clear Data pentru Google Services Framework mai puteți deschide aplicația pentru apelare și tasta *#*#2432546#*#* pentru a "forța" verificarea actualizărilor disponibile.
sPER CA TEAM AJUTAT :*
Este foarte bun! E ca la S3 parca. oricum androidul este bun daca este peste 4.2!
anonim_4396 întreabă:
Ionut203445325783168323565332234567 întreabă: