| Ben22 a întrebat:

Am un telefon Samsung Galaxy J1 2016 cu android 5.1.1 cum pot sa instalez android 13. Mulțumesc!

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu poti.

| Ben22 explică (pentru darrio2007):

Când deschid Youtube îmi apare versiunea" Youtube este veche și nu mai exista actualizări pentru Youtube", și cred ca este ceva în legătură cu versiunea android.

| VoidEternal a răspuns (pentru Ben22):

Da, așa e. Telefoanele vechi nu mai suportă aplicația curenta de Youtube. Singura varianta este sa rulezi YouTube in browser, sau sa cauți o versiune neoficiala de android pentru telefonul tau. Dar sa instalezi un rom custom nu e chiar la indemana oricui și de cele mai multe ori sistemul de operare instalat așa cu versiune neoficiala este instabil și are buguri. Plus că resursele limitate ale telefonului nu are cum sa asigure o utilizare plăcută. Cu alte cuvinte, o să-ți meargă greu și cu probleme.

Găsești un telefon decent cu un android nou, 12-13, începând de la 450 de lei. Sunt ceva modele de la Motorola, care chiar daca nu sunt cine știe ce, măcar sunt la zi cu softul.

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu poți instala Android 13, însă măcar un Android 7 poți, dacă cunoști conceptul de custom ROM. Este un proces destul de ușor dacă le ai cât de cât cu telefoanele și poate "reînvia" un pic telefonul tau. Am folosit un an de zile un astfel de ROM și am fost mulțumit. Android 7 încă suportă YouTube, deci cred că este suficient, deoarece dacă ai instala Android 13 probabil nu va rula chiar atât de bine.

| Ben22 explică (pentru literallythesamebruh):

Cum instalez android 7.

| literallythesamebruh a răspuns (pentru Ben22):

M-aș lungi mult să îți explic aici. Vezi acest videoclip: https://youtu.be/9j1hQQMY5PQ?si=KtO8cwX30Dsht9qy
În descrierea lui ai tot ce îți trebuie. Trebuie să faci cu exactitate tot ce spune videoclipul și să ai mare grijă, deoarece poți strica telefonul dacă nu ești atent! Eu doar ți-am recomandat. Poți de asemenea să îl dai cuiva care știe, dacă tu nu te descurci.

| VoidEternal a răspuns (pentru literallythesamebruh):

Proces destul de usor o coacaza. Si asta ti-o spune unul care si-a instalat primul custom rom pe un S2 acum 10 ani si am flash-uit zeci de romuri. Sunt muuuuuulte lucruri care pot merge prost si multe din ele cu potential sa-ti brick-uiasca telefonul. Multe versiuni sunt pline de buguri chiar si la chestii elementare cum ar fi aplicatia de apelare.

La cat de ieftine sunt telefoanele acum efectiv nu mai merita riscul, merita sa te bagi daca esti la nivel mai sus decat "a le avea cat de cat cu telefoanele", eu nu am mai folosit un custom rom de cel putin 4 ani incoace. Un entuziast in alte tehnologiei si care uraste sa arunce eletronice perfect functionale dpdv hardware, s-ar baga, in rest, slabe sperante.

Plus ca pe android 7 merge Youtube momentan, cat crezi ca mai dureaza asta, cam o data la 2-3 ani opresc suportul pentru inca o versiune de android.

| literallythesamebruh a răspuns (pentru VoidEternal):

Asta era acum foarte mult timp. Acum, comunitățile de ROM-uri au crescut și există patch-uri la majoritatea bug-urilor, versiuni stabile și alte chestii. Poate și pentru că eu am folosit până acum doar telefoane Poco, cu o comunitate masivă. Și eu am flash-uit sute de ROM-uri și nu am avut bug-uri majore, doar freeze-uri ocazionale și temperaturi excesive în unele scenarii. Intenționez să folosesc din nou pe telefonul meu principal după ce nu va mai avea suport oficial. Înțeleg ce spui și sunt de acord, însă consider că încă sunt relevante aceste ROM-uri. happy