anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa vă întreb:
De ce exista pe google play sute de antivirusuri care se laudă că șterg virușii de pe telefon, lumea folosește dar eu am auzit că sunt inutile, este adevărat?
Eu am scanat odată telefonul cu dr web securitate și mi-a detectat 3 viruși și nu mă lăsa să îi șterg.
Se merita cumpărată versiunea cu 200 și ceva de lei?
In mod cert ce îmi poate face un virus pe telefon? telefonul meu merge fara reclame blocaje sau alte erori in schimb intram des in trecut pe xxx și mă gândesc să nu mă fii infectat, concret un virus poate compromite fișiere din telefon muzica poze sa mi le pună pe tot felul de siteuri sau să îmi blocheze telefonul?
Un 8 martie fericit!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca google happy si google play si monetizare, si bloatware. happy
Sunt aplicatii care furau date personale, si care binemersi au fost acceptate pe market happy Atata timp cat google castiga bani.
Eu sunt mai batran, am prins si ativirusi care mergeau. Apoi au fost cateva cu antimalware, apoi antibloatware, apoi au venit telefoanele deja preinstalate cu Facebook si servicii de la google, pe care nu le poti sterge happy si te sparg cu reclamele, si cu furt de date personale, ca sa le vanda pentru reclame.

6 răspunsuri:
| Bogdan70001 a răspuns:

De la Android 7 in sus vrirusii nu prea mai au mare impact.Pe vremuri erau foarte periculosi insa acum sunt cam inofensivi.In cel mai rau caz poti sa iei AdWare, dar dispare atunci cand stergi aplicatia

Ar mai putea fi totusi un mare pericol RAT-urile (incercasem acum ceva timp unul pe Android7 si a mers), dar nu stiu daca mai merge pe noile versiuni de Android sau mai bine zis cat de multe pot face. Dar din pacate, din cate stiu RAT-urile trec de obicei de securitatea in-build a telefonelor si de multe ori sunt detectate decat a 2-a oara cand instalezi aplicatia

Deci nu prea ar fi nevoie, dar daca nu prea te pricepi, ar fi bun unul doar pentru protectie importiva RAT-urilor

| Simpatic a răspuns (pentru Bogdan70001):

Bine-bine dar nu o sa treaca mult si o sa fie descoperite vulnerabilitati si in noile variante de Android nu credeti? Eu cred ca este necesara folosirea unui antivirus pe telefon daca intri si descarci de pe siteuri de astea necunoscute. Dar cu conditia ca antivirusul sa fie de la o societate care face de ani multi solutii antivirus gen kaspersky,avira, ESET, bitdefender etc
Actual nu cu virusi avem a face ci cu marea lor familie care se numeste MALWARE, si acestia sunt de sute de tipuri si actioneaza aproape in toate structurile de la trojan pana la pishing, spyware etc de fapt exista kituri de exploatare gratuite, open source sau premium gata scoase pe net la vanzare de catre hackeri si au pachet cu tot felul de bunatati de acestea de la clonat carduri pana la spart servere, sustrageri date personale etc

| Bogdan70001 a răspuns (pentru Simpatic):

Simpatik stiu la ce programe te referi, de fapt cred ca le stiu pe toate si am si incercat multe dintre ele.Dar dupa cum am spus nu mai sunt atat de eficiente pe noile versiuni.Si de mult timp in coace nu s-a mai descoperit nicio vulnearbilitate grava, deci nu prea sunt riscuri.
Dupa cum am spus singurul lucru care poate reprezenta o amenintare sunt RAT-urile si decat cele cumparate, cele free nu mai fac mare lucru

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acum restul sunt de forma toate. Iti fac o animatie acolo, si la sfarsit iti spun, am gasit un virus, vrei sa treci la varianta premium ca sa il stergem (deci toate fac asa ca le-am luat la rand pe toate)
si te intreaba, vrei sa bagi premium sa nu stiu ce?
pauza, duck off si delete happy nu mai functioneaza nici unu, ca nu are nici unu drept de root, sa iti caute tie prin fisiere din rom, si sa aiba drept sa stearga de acolo ceva. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Amenintarile reale in 2019 pe telefon, sunt o data,
aplicatii care iti cer sa aiba dreptu sa inregistreze ce tastezi la tastatura ( keyloggere) si care sunt cu duiumu pe store, Aplicatii care iti cer drept sa inregistreze audio si video de pe telefon, aplicatii care inregistreaza date personale si apoi le vinde la terta parte companie, ca sa isi faca aia publicitate pe mailu, sau telefonul tau, si tu sa nu castigi nimic din asta,
Astia sunt virusii din 2019. dar nu exista antivirus pentru asta, pentru ca google accepta astfel de aplicatii pe market. aplicatii care sa iti vanda datele pentru companii de marketing happy
Si zici ca "aaa ma pis pe ea de reclama dau x "
si vezi o reclama la oscilococcinum pentru gripa sau pentru ce e, si uiti.
Dar apoi te duci peste 6 luni la farmacie, cu gripa, si vezi titai banner-ul cu oscilococcinum, si zici, ba parca imi suna cunoscut, ia sa iau de-astea ca sigur sunt bune.
Mi se pare strigator la cer ca in 2019 sa cumperi un telefon cu 600£ sau mai mult, si sa nu ai optiune sa nu primesti reclame.
Preconizez ca in 30 de ani telefoanele si toate ziarele, tot ce tine de publicitate, vor fi gratis,
Si mai preconizez ca Facebook-ul va disparea in nici 10 ani sau nu va mai fi asa de folosit, pentru ca, deja vand gogosi politice, si cine da banu, ala e pe Facebook.
Un politician sau partid corupt, ( ca mai nou Facebook a devenit un instrument politic ),
un chilot pe care il vinde vasile, si tot asa.
Asa si pe telefon.
Ia-le pe rand pe aplicatii, si vezi ce permisiuni le dai la fiecare? aia sunt virusii happy

| TheMadKing a răspuns:

Deja in 2019 e greu sa iei virusi pe telefon nu cred ca ai nevoie de un antivirus atat timp cat tu doar stai pe Facebook si yt si oricum te va anunta androidul cand ei un virus grav sau cv eu personal nu folosesc antivirus.