Dul in servis trebuie schimbat displayul dar va costa destul de mult, cum de face ti prostia aceasta sa merge ti cu telefoanele in baie cand faci duș sau baie ca stii ca există riscul de a aluneca in apă, acum scoate banii de reparatie sau altul nou,
Prima dată se înlătură bateria si se elimină surplusul de apă, acolo unde se vede...
Eu l-am scuturat foarte, dar foarte ușor (deși, nu e recomandat). L-am si zvântat putin cu foehn-ul pentru păr (tii degetul pe butonul cu aer rece). Apoi am pus capacul si l-am făcut nevăzut in mijlocul pungii cu orez, pe durata a 24h. In timpul acesta, te ocupi de orice altceva și uiți că ai telefon. Adica, nu il deschizi deloc.
Pune punga in sertarul/ dulapul tau. Poți folosi laptopul, tableta, PC-ul ce vrei tu...
Al meu a functionat perfect după 24h.
Nu este garantat ca vor disparea avand in vedere ca poate coroda conectorii. Totusi, dupa 3-4 ore orezul nu face mare lucru mai ales ca vorbim de un smartphone rezistent la apa, nu waterproof. Waterproof ar insemna ca fiecare deschidere, gaura sa fie sigilata sau sa ofere metode de sigilare cum ar fi un capacel de silicon cu care sa sigilezi portul de incarcare. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca apa cu sapun nu este recomandata chiar si in cazul telefoanelor waterproof.
Lasa-l macar o zi, recomandat 48 de ore, si pune-l undeva aproape de geam, dar nu in geam incat sa il "prajeasca", ca sa poata evapora apa.
Trebuie lăsat la uscat. Ori în orez ori în alt mediu absorbant. Eu am scăpat telefonul în piscină (iPhone 5, în 2013) și cum atunci telefoanele nu erau waterproof i-am pus cruce. Peste câteva luni l-a băgat fie-mea în încărcător, neștiind că e un telefon înecat, și ce să vezi, s-a aprins. Deci șansele sunt să fii OK. Dacă se poate, scoate-i bateria.
Daca il ti in orez minim 24 de ore e bine al meu telefonul si-a revenit dupa ce l-am scapat in apa!