Scoti bateria, stergi exteriorul umed cu un servetel USCAT, dupa care pui telefonul intr-un bol de orez (orezul absoarbe umezeala si din interior). Lasi 3-4 zile sa se usuce complet telefonul si in interior.
Daca ai noroc, supa uscare va functiona din nou. Daca nu, atunci... alt telefon.
Il inchizi de tot
ii scoti bateria
si te duci cu el la reparat cat poti de repede
nu ai fonduri pentru reparat, atunci poate ai fonduri pentru un telefon nou
odata ce a ajuns lichid intr-un telefon (si ajunge daca nu e rezistent la apa) SINGURA solutie e baie cu uleiuri speciale si apoi curatat in interior de orice lichid cu ultra-sunete
orezul este un mit urban, insa cine l-a "inventat" a facut multe click-uri din asta, IN NICI UN CAZ orezul sau orice altceva in afara de baie cu ulei special nu poate curata inauntru, nici macar daca a ajuns numai apa
iar eu stiu asta pe propria piele, am avut un iPhone 4, l-am scapat in cada, l-am tinut 2 zile pe calorifer, si apoi 2 zile in orez, nici o schimbare, apoi l-am dus la service si mi-au spus ca nu e sigur ca il recupereaza, asa ca am avut noroc ca totusi l-au recuperat!
ce e aia ulei special (sa nu vina cineva sa zica, ca bat campii, si nu exista sa bagi electronice in ulei), uite aici:
https://youtu.be/YyKIZPuepl8?t=12
Il pui desfăcut într-o caserola cu orez uscat, dar ma indoiesc ca isi mai revine
Curata-l bine de cafea cu un servetel umed, lasă-l să se usuce, asambleaza-l și pune-l la încărcat.
De ce sa fie cu servetel umed? atunci mai bine cu servetel simplu