| Rossa8807 a întrebat:

Buna, am scăpat cafea pe telefon, l-am șters atunci, nu l-am deschis sa vad la baterie. Am vrut sa îl pun la încărcat dar nu se mai incarca, după m-am uitat și era plin de cafea. Ce ii pot face sa se încarce iar? Va rog nu am fonduri da îl duc la reparat

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Scoti bateria, stergi exteriorul umed cu un servetel USCAT, dupa care pui telefonul intr-un bol de orez (orezul absoarbe umezeala si din interior). Lasi 3-4 zile sa se usuce complet telefonul si in interior.
Daca ai noroc, supa uscare va functiona din nou. Daca nu, atunci... alt telefon.

| cfrtobias a răspuns (pentru Bula):

Eu nu stiu ce telefon are, da daca are mai nou sigur nu o putut scoate tongue

| cfrtobias a răspuns (pentru Bula):

Am uitat sa zic macar la Samsung apoi la restul nu stiu cum au xd

| Bizon95 a răspuns:

Il inchizi de tot
ii scoti bateria
si te duci cu el la reparat cat poti de repede
nu ai fonduri pentru reparat, atunci poate ai fonduri pentru un telefon nou

odata ce a ajuns lichid intr-un telefon (si ajunge daca nu e rezistent la apa) SINGURA solutie e baie cu uleiuri speciale si apoi curatat in interior de orice lichid cu ultra-sunete

orezul este un mit urban, insa cine l-a "inventat" a facut multe click-uri din asta, IN NICI UN CAZ orezul sau orice altceva in afara de baie cu ulei special nu poate curata inauntru, nici macar daca a ajuns numai apa

iar eu stiu asta pe propria piele, am avut un iPhone 4, l-am scapat in cada, l-am tinut 2 zile pe calorifer, si apoi 2 zile in orez, nici o schimbare, apoi l-am dus la service si mi-au spus ca nu e sigur ca il recupereaza, asa ca am avut noroc ca totusi l-au recuperat!

ce e aia ulei special (sa nu vina cineva sa zica, ca bat campii, si nu exista sa bagi electronice in ulei), uite aici:
https://youtu.be/YyKIZPuepl8?t=12

| cfrtobias a răspuns:

Pai in mufa ai scapat cafea?

| Rossa8807 explică (pentru cfrtobias):

Pe el dar a intrat și la baterie și la mufa

| Justme1997 a răspuns:

Il pui desfăcut într-o caserola cu orez uscat, dar ma indoiesc ca isi mai revine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legenda spune ca, dacă pui un telefon într-un bol plin cu orez, va atrage chinezii și îl vor repara. laughing

| Denisa0954 a răspuns:

Pune l in orez

| BlackLight1987 a răspuns:

Curata-l bine de cafea cu un servetel umed, lasă-l să se usuce, asambleaza-l și pune-l la încărcat.

| cfrtobias a răspuns (pentru BlackLight1987):

De ce sa fie cu servetel umed? atunci mai bine cu servetel simplu

| Navagio a răspuns:

Trebuia scuturat. atunci si pus in orez acum e cam târziu.