| Popovici_Dumitru_1998 a întrebat:

Buna, as dori sa stiu ce fel de optiune este cea mai buna in roaming?

4 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De doi ani nu mai exista roaming in UE. Poti telefona oriunde de oriunde, fara costuri. Internetul, insa, nu-ti functioneaza decat in tara unde ai cartela/contract.

| Lioana a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Cum sa nu mai existe rooming? In momentul in care iesi din tara nu mai primesti semnalul firmei de la care ai numarul ci intri pe semnalul altei firme din acea tara. Asta inseamna ca esti in rooming.
Poate tu traiesti in alta tara dar in Romania chiar au crescut costurile pentru rooming. Daca anul trecut aveam rooming la Orange la optiunea de 7 euro, anul acesta optiunea de 7 euro nu mai are rooming, doar cea de 10 euro. Si cu toate ca aveam optiune de rooming, in unele orase europene nu am putut apela sau trimite sms. De internet nici nu mai vorbim.

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru Lioana):

Oriunde treci o frontiera, te preia o retea din tara respectiva. Chestia e ca nu ai costuri suplimentare cand suni. Eu am folosit telefonul cu cartele de Germania in Romania, in Franta, in Belgia, in Olanda, in Austria fara costuri suplimentare. Ca roamingul asta era: sunai din alta tara si plateai si tu, si cel apelat, costuri suplimentare.

| LasleaIoan1972 a răspuns:

In alta tara e bine sa cauti un provider(furnizor) local de internet si sa vezi ofertele,
este mai ieftin decat in roaming unde internetul e foarte scump comparativ cu oferta locala,
bafta