Uite aici cel mai profi review pe care o sa il gasesti online la telefonul asta - https://www.notebookcheck.net/......540.0.html
Personal, ca plusuri ale modelului vad urmatoarele:
difuzoare stereo, display AMOLED cu 90 Hz refresh (ar fi fost frumos 120 macar, dar nu e totusi flagship), 5G (inca nu e mare fis, dar peste 1-2-3 ani inca va mentine telefonul relevant), procesor puternic dar cu un consum destul de redus de energie.
Minusurile, pentru mine: doar 128 GB stocare si lipsa unui slot microSD - nu e mare bai daca nu faci prea multe poze/filme, dar dupa cateva luni poate deveni o problema; bateria de 4500 nu e chiar mica, dar multe modele similare de la competitie au macar de 5000, care e oarecum standard; utilizarea de plastic in carcasa.
Ar fi fost o idee sa zici si DE CE il vrei pe asta, cam ce faci de regula cu telefonul. Multi vor performanta foto/video macar decenta, unii vor sa se miste bine in jocuri, altii vor doar ceva social media si apeluri cu o autonomie cit mai mare.
Sincer, prea multe nu fac cu telefonul, social media doar Facebook, wattup, messenger si vorbit normal la el. Poze? Nu s fotograf nici macar de ocazie?, fac ceva poze si filmulete nu exagerez. Jocuri? Nu prea am timp. Cel mai mult daca e stau pe YouTube cu casca handsfree conecatata. La Huawei p smart z ul meu... Nu prea mai tine bateria ca la început si de acum a mai inceput sa obosească. De aceea m-am orientat la oneplus nord 2 5G, bine poate si pentru pretul pe care urmeaza sa l dau pe el, 1500 de lei. Cred ca e ok, doar ca mi e teama ca incarcarea asta(de 30 de minute 100 la 100)asa de rapida a bateriei sa nu duca la stricarea foarte rapida a bateriei si dupa vreun an sa moară.
Incarcarea rapida nu omoara bateria intr-un an, ci in vreo trei. Daca vrei sa te tina pe termen lung, nimic nu te opreste sa incarci cu un incarcator de 18 W maxim, in loc de 33 sau mai mult cit are fast charge telefonul. Nu e ABSOLUT NICI O PROBLEMA sa faci asta! In 1500 RON ai o gramada de optiuni interesante, si pot recomanda cu mina pe inima un Poco X4 Pro, care in banii lui e absolut incredibil.
Ma gândeam ca procesorul oneplusului e mai bun, o sa ma mai gândesc, mulțumesc
Asa e, procesorul e simtitor mai rapid, insa nu se pune problema daca nu rupi jocurile in doua. Avantajul major al Poco-ului e la capitolele ecran si baterie, ambele net superioare.
Acum am citit specificațiile poco ului, da, e ok, iar bateria chiar buna de 5000 si li-po. Eu as fi vrut sa merg in continuare pe Huawei, dar faptul ca nu mai au serviciile google... Ma dezamăgește. Am avut tot felul de Huawei uri pana au renuntat la serviciile google. O sa ma reorientez. Mulțumesc
Daca se pot resofta Huawei-urile, de ce nu? Depinde acum de model, exact.
Eu am un Huawei p smart z, initial am vrut sa-mi iau Huawei nova 9, dar...servciciile google..lipsa. la ce va referiti la resoftare?
Ma poti tutui linistita, daca numele ales include si anul nasterii, sintem de aceeasi varsta. Prin resoftare inteleg inlocuirea sistemului de operare de la Huawei cu unul neoficial, care poate include cu totul alte utilitare/elemente vizuale. Pe scurt, un telefon care vine fara servicii Google si cu un sistem de operare lipsit de unele facilitati poate fi facut sa ruleze Android pur sau cu unele modificari. In cazul Smart Z, depinde exact ce model e, nu imi dau seama cand a fost lansat si ce ar rula pe el. Ca idee, se vede aici - https://forum.xda-developers.com/......ther.8065/ De exemplu, P Smart (2018) poate rula Android 10. Am mai povestit in alte discutii, mentionez si aici - am un Mi A1 din 2017, lansat cu Android 7. Acum e al fiica-mii, ruleaza Android 10 (neoficial, update-urile oficiale s-au oprit la 9) si se comporta IREPROSABIL. Am rulat si 11, aveau probleme softurile cu 11, voi incerca in curand si un Android 12 probabil, cand o sa ma lase junioara.
Da, ala-i anul nasterii mele. Pe Huawei P SMART Z, AM ANDROID 10, VERSIUNE EMUI 10.0.0, merge destul de bine, cred ca dupa toata discutia nici nu il mai schimb. nu stiu daca pe un Huawei P 40 lite 5g as putea sa pun sa ruleze un Android 11, avand in vedere ca are EMUI 10.1 (Bazat pe Android 10). asta ar fi mai ieftin decat Huawei nova9, si e destul de bun la baterie si camere.
Aparent pe P40 Lite 5G se pot instala serviciile Google. Detalii aici - https://forum.xda-developers.com/......r.4180485/
In principiu, daca ai ceva care merge bine... tine-l. Telefoanele noi vin cu probleme noi, indiferent ca sunt 500 RON sau 3000. .
Multumesc frumos, asa am sa fac. cand o sa ma lase bateria la asta, poate am sa renunt la el. mai greu e cu junioara ca ea avea fite de nu stiu ce iphone . nu intelege ca un telefon, e un telefon la urma urmei. dar o scot eu la capat si cu asta.
Se pot duce in service pentru schimbarea bateriei. La unele telefoane chiar s-ar putea sa merite operatia.;) Junioara mea e foarte multumita cu telefonul asta de la mine pentru ca seamana foarte mult cu un iPhone 6, aparent. In alta ordine de idei, se poate gasi un iPhone 6 in stare buna, SH/amanet, la maxim 500 RON... De exemplu - https://www.okazii.ro/apple-iphone-6-model-a1586-64gb-a220895131
Ehe...ea voia iphone 11. cand i-o cumpara altcineva, nu eu, ca nu as da atatia bani pentru un mucos de 13 ani. plus ca iphone 6 mai poate face actualizare la ios13?
Nu stiu ce am tot cautat prin actualizari la mine in telefon(Huawei P SMART z 2019), iar la aplicatia actualizata scrie ceva de genul numarul versiunii: 12.1.1.309, ce o fi insemnand daca ma poti lamuri,?
Un 6s suporta si ios 14. 6 simplu se poate updata pana la 12.5.1, aparent.
Cel mai probabil aia e versiunea de EMUI, care nu coincide cu versiunea de Android. Uneori se intampla ca pe telefoane diferite, aceeasi versiune de EMUI sa aiba dedesubt variante diferite de Android. Gen Huawei XXX 3 sa aiba EMUI 12 si Android 10, iar Huawei XXX 3 Pro sa aiba EMUI 12 si Android 11. Eu, de exemplu, pe Mi 10T Pro am MIUI 13 si Android 12.
Ei înseamnă ca nu e nimic in neregula, ma speriasem ca nu intelegeam de ce apare asa. Oricum cand am luat telefonul avea android 9 apoi s-a actulizat la 10. Mai mult de atat nu se mai actualizează
Normal si de bun-simt e sa primesti MACAR doua update-uri majore. Cum ziceam, Mi A1 l-am luat cu 7, am primit 8 si 9, acum rulez 10 neoficial. Exista si 11 pentru el, dar are probleme (se blocheaza aleatoriu, destul de rar, dar problema exista). 12 urmeaza sa il testez cindva in curand...
Da, dar neoficial nu stiu cum sa fac sa primesc 11. Am sa mai documentez?
Daca exista ROM-uri neoficiale pentru un anume model, de regula se gasesc si instructiuni clare pentru incepatori. Nu e chiar floare la ureche in unele cazuri, dar nici nu ai nevoie de diploma in inginerie software pentru asta.
Buna dimneata, da ceva am gasit, dar numai ca vad ca exista si riscuri din ceea ce am observat, de a pierde anumite date, anumite applicatii google...asa ca deocamdata stau linistita si-mi vad de treaba mea. cum merge telefonul, merge si gata, normal ca am vazut si alte modele mai rapide si mai cursive, dar la cate fac eu cu telefonul...ma multumesc asa. multumesc de sfaturi
Intotdeauna inainte de resoftari se face backup. Astfel, riscurile devin nule.
Ii fac backup in contul de mail, ca sa fiu mai sigura, ca nu pierd tot. Si oi încerca. Insa nu stiu chiar de pe care site sa downloadez, trebuie sa le studiez mai cu atenție.
Backup activat si la poze ca sa salveze in Google Photos - sau ce aplicatie e la Huawei, atentie pe la parole/setari care trebuie retinute, uneori cel mai bine e sa le notezi intr-un carnetel sau intr-un document digital pus undeva la pastrare... si pana la site-urile cu ROM-uri - cel mai practic e de pe XDA sau de pe site-ul proiectului respectiv, cum e cazul LineageOS, ca sa dau un exemplu - e de aruncat o privire pe YouTube la cum arata si mai ales cum se instaleaza ROM-urile in cauza.
Am mai cautat azi ceva dar nu prea gasesc pentru Huawei p smart z, tot găsesc pentru p40, p30, etc. Am sa mai caut
Byanca1212345671243567812453645o... întreabă:
Constantinescu_Robert_1998 întreabă:
f22c10 întreabă: