| Inejbrekker a întrebat:

Buna! Mi-am dus ieri telefonul la reparat. Am un Samsung a 20 care nu se mai încărca. Mi s-a spus că trebuie schimbată mufa și prețul e 150 de lei. Mai multe persoane mi-au spus că "mi-am luat țeapă". Deci vreau sa știu dacă chiar mi-am luat țeapă sau prețul e corect.

13 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

țeapă-nețeapă, ai o altă ofertă mai bună? Se pare că n-ai! deci...

| lpavel a răspuns:

Eu cred ca pretul este corect deoacece numai sa-l deschida sa vada ce are costa 100 lei fara sa-l repare, apoi mai adauga reparatia!
Acum pretul poate varia de la un service la altul dar in general astea sunt preturile! Deci stai calma, nu ai fost prostita!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru lpavel):

Nu era nevoie sa il deschida ca sa isi dea seama ca e mufa. Mufa aia costa citiva lei. 100 RON pentru operatia asta era destul, mai da-o naibii de treaba! Pai daca era de schimbat ecranul si placa de baza, sa zicem, l-ar fi costat cit 3 telefoane noi.

| Inejbrekker explică (pentru lpavel):

Pai nu l-a deschis. S-au uitat doar la mufa și a zis că asta e problema. Deci nu trebuia să îl desfacă.

| lpavel a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu conteaza ca telefonul costa 2 lei! Operatia lor e aceeasi! Dupa spusele tale cu cat telefonul e mai scump cu atat e si reparatia mai scumpa... in parte asa e dar numai daca trebuie sa cumpere ceva pentru acel telefon, in rest, reparatia e la acelasi pret indiferent ca telefonul a costat 10000 sau 300 lei! Ei calculeaza timpul muncit cu telefonul + ceva adaugiri, nu calculeaza dupa pretul telefonului! De aceea se spune ca telefoanele ieftine nu merita reparate!

| lpavel a răspuns (pentru Inejbrekker):

Nu conteaza daca l-a putut evalua fara sa-l deschida, asta a fost norocul lui, nu al tau! Daca mergi la un notar sa-i pui o intrebare legat de un caz, iti va cere 200-300 lei sa-ti raspunda si inca nu ti-a preluat cazul... laughing asa si aici: in primul rand platesti profesia apoi munca depusa!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru lpavel):

Pai depinde de operatie si mai ales de telefon. La unele e mai usor de schimbat portul ala USB, la altele trebuie sa il desfaci cu totul, sa scoti ecran, baterie, placa de baza...

| Inejbrekker explică (pentru GabiDumitrescu):

Si degeaba. Încarcă acum dar se mai oprește uneori. Trebuie sa il pun naibii într-o poziție ca sa încarce si se descarcă mai repede. Era ieri 28 la suta, cand m-am uitat in 2 min era 17, apoi l-am pus la încărcat si in timp ce încărca, procentul scădea vizibil: 15, 14, 13... s-a facut 1 apoi si l-am închis. L-am lăsat in cele din urmă sa se încarce si acum e ok. Totusi la fel, trebuie sa il pun intr-o poziție ca sa încarce altfel degeaba conectez cablul de alimentare. crying Fratele meu zice ca mi-au furat bateria. Naiba stie...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Inejbrekker):

Pai probabil ca o fi fost SI portul, SI bateria cu probleme...

| Inejbrekker explică (pentru GabiDumitrescu):

Înainte sa il duc la reparat se descarca destul de greu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Inejbrekker):

Depinde de foarte multi factori. Da-i un factory reset si instaleaza un minimum-minimorum de aplicatii, tot ce poti folosi din browser, foloseste din browser. Facebook si WhatsApp, de exemplu, consuma cu nemiluita.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricum nu mai contează.Ai dat 150 de lei dar te-ai uitat pe olx că puteai cumpăra alt telefon cu acești bani?