| Cortex a întrebat:

Urmeaza sa zbor cu avionul si am nevoie sa sun soferul cand ajung in aeroport.E prima data pentru mine si vreau sa intreb:pot suna direct percepandu-se o anumita taxa sau trebuie sa activez eu cumva serviciul de roaming? Alta intrebare:inteleg ca taxarea se face per minut de convorbire, daca eu primesc apeluri din Uk cand sunt acolo, tot eu voi plati?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa fii sigur ca ai activat roamingul din tara, poti sa faci sau sa primesti orice apel cu roamingul activat pentru ca oricum va fi taxat atata timp cat ai simul din tara. Dupa suficiente calatorii in suficiente tari, am tras concluzia ca e cel mai bine sa iti iei un sim local, chiar daca stai pentru cateva zile. In zilele noastre, internetul e oricum mai important si mai flexibil decat apelurile clasice, iar internet primesti la un pret exorbitant prin roaming sau unul de bun simt daca iti iei un sim de acolo happy

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca esti in interiorul UE nu mai exista nicio taxa in roaming

| Violleta2022 a răspuns:

1. Serviciul de roaming trebuie activat din tara, inainte sa pleci, ca sa-l poti folosii la sosirea in UK.
2. Da, serviciul este taxabil si tu vei platii fiecare minut vorbit, fiind perceput ca o convorbire internationala
Te sfatuiesc sa folosesti WhattsApp, Skype sau orice alta mesagerie ca sa suni prietenii sau familia, ca internetul d pe etlefon este mult mai ieftin, decat o convorbire internationala.
Si asa cum a spus userul de deasupra, foloseste un sim local, ca-i mai ieftin in final, ca sa vorbeste in tara respectiva.