Reduci la minim luminozitatea, il lasi la 30 de secunde ecranul ca sa se stinga, opresti bluetoothul, wireless si il butonezi cand e necesar.
Am facut toate astea...nu tin alea aprinse, nici gps nimic, dar tot se consuma bateria
Cand ai cumparat mobilul l-ai incarcat si descarcat complet timp de 3-4 zile? In caz ca nu din acea cauza se duce pe apa sambetei.
Nu l`am descarcat complet si incarcat timp de 3-4 zile, de incarcat l`am incarcat dar nu era descarcat complet...eu am auzit ca nu e necesar sa formatezi bateria la telefoanele acestea smartphone
Nu e adevarat, procedura trebuie realizata nu te lua dupa astia ca nu stiu ce zic, eu asa am facut cu telefonul meu si nu am avut probleme si agentul de vanzari de la magazin mi-a zis ca e bine sa faci format de baterie pentru ca mobilul iese din fabrica si are doar putina baterie, daca il incarci si nu il descarci cum am zis inainte nu tine deloc.
Ok,acum daca mai fac acest lucru am sansa sa rezolv aceasta problema?
Nu ai ce sa faci deoarece bateria s-a obisnuit asa, daca mobilul tau are garantie suni fabricantul si ii explici problema. El o sa-ti zica sa trimiti mobilul cu bateria actuala la ei si iti da alta baterie, costul de transport il plateste firma din cate stiu.
Ok,o sa vad ce pot face...Multumesc de raspunsuri!
1. Atunci cand vrei sa reincarci bateria, e bine sa o faci cand s-a descarcat complet. Desi majoritatea telefoanelor de astazi nu mai au baterii care sa se strice daca le incarci haotic, o incarcare sanatoasa ii prelungeste durata de viata. Daca tii telefonul inchis in timp ce il incarci, acumulatorul se va incarca mai repede.
2. Un incarcator obisnuit de camera va incarca acumulatorul mult mai repede decat unul de masina. Cu toate acestea, daca stai mult in masina, e bine sa ai si un asemenea incarcator si sa il folosesti cat de des, pentru a pastra telefonul incarcat.
3. Bateria trebuie mentinuta curata, la fel ca si interiorul telefonului. Impuritatile pot afecta contactele bateriei, ajungadu-se chiar la coroziune, ceea ce poate duce la scaderea performantei bateriei.
4. Evita sa tii telefonul la caldura sau in frig, conditiile extreme afecteaza mult bateriile. In manualul telefonului vei gasi limitele de temperatura recomandate. Tine cont ca desi vara pot fi doar 30 - 35 de grade afara, temperatura intr-o masina aflata la soare poate sa ajunga si la 50 - 60 de grade. Asa ca nu lasa telefonul in masina.
5. E bine sa nu folosesti soneria si vibratiile in acelasi timp, ci doar una dintre ele, pentru a reduce consumul. Vibratiile consuma destul de mult, asa ca e bine sa le dezactivezi cand nu iti sunt utile.
6. Evita sa tii imagini de tip GIF animat pe fundal, acestea fac telefonul sa consume mai mult. Cel mai bine, foloseste o imagine simpla.
7. Bluetooth-ul consuma destul de mult, asa ca tine-l oprit cand nu il folosesti. E mai eficient sa folosesti un handsfree cu fir.
8. Evita sa te joci, sa te uiti la filme, videoclipuri sau la poze, acestea consuma foarte multa energie. Desi stiu ca iti iei telefon ca sa-l folosesti la maxim, e bine sa stii ce consuma cel mai mult, ca sa eviti sa faci aceste lucruri cand bateria e aproape consumata.
9. Daca ai un telefon cu WiFi sau cu conexiune GPRS/ EDGE/ 3G/ HSDPA, tine aceste conexiuni inchise cand nu le folosesti. Toate consuma foarte mult.
10. Daca telefonul iti permite setarea luminozitatii ecranului este indicat sa o tii la cel mai jos nivel posibil. Mai ales cand bateria e aproape consumata, redu pe cat posibil luminozitatea, pentru ca ecranul consuma mult.
La noile telefoane nu mai este nevoie sa le lasi toata noaptea la incarcat. Poti gasi pe http://www.buzzmag.ro/cum-faci-ca-bateria-sa-dureze-mai-mult-pe-android/ cateva sfaturi si aplicatii Android pentru a face bateria sa dureze mai mult.
Iata 5 top sfaturi. In articol gasesti si niste referinte la aplicati care iti pot prinde bine sa economisesti bateria telefonului. http://energieverde-blog.com/......android/;)