anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU, am și eu o problemă. Acum vreo 4-5 luni, am primit, pe whatsapp, un mesaj de la un puști de clasa a 4-a (pe care nu îl cunosc) cu o poză și l-am întrebat cine e. El mi-a răspuns că eu îi trimisesem acea poză și nu înțelegeam nimic, pentru că nu îi trimisesem nimic, nici măcar nu îl cunosc. După ce mi-a trimis un screenshot cu dovada că eu îi trimisesem acea poză, iar atunci, deși mi se părea ciudat, mă gândeam că poate există o persoană care are exact același nr de telefon ca al meu și credea că vorbește cu acea persoană, nu cu o străină. Când i-am spus și mamei mele acestă problemă, a intervenit și într-un final am descoperit că, într-adevăr, exista o persoană care are exact același număr de telefon ca al meu, ceea ce mă deranja enorm de mult. Mama a vorbit la telefon cu mama băiețelului în cauză și într-un final am lăsat-o așa. Problema este că, în ultimele 2 săptămâni, am primit foarte multe apeluri și mesaje necunoscute pe whatsapp, iar acum 2 seri, o persoană necunoscută mi-a scris pe whatsapp și mi-a spus că este bunica băiatului în cauză, ea fiind mai matură, i-am explicat că trebuie să facă ceva în legătură cu această situație, deoarece eu m-am săturat să primesc mesaje și apeluri. Ea mi-a spus că au închis acel abonament, dar i-am zis că se înșeală, deoarece dacă ar fi fost închis, nu aș mai fi primit mesaje și apeluri. Deci, problema mea este, cum pot face ca numărul meu să nu mai fie și nr acelei persoane? Am blocat toate apelurile dar mereu vin altele si ma enerveaza la culme. Țin să menționez că nr meu de telefon îl au doar câteva persoane si nu e postat pe nicaieri.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, Whatsapp nu "stie" daca un numar de telefon nu mai este folosit de o persoana, cand renunta la ea.
Contul se face pe baza numarului de telefon si il poate folosi cel care detine acel numar.

In cazul tau: numarul a mai fost alocat unei persoane, pe baza caruia si-a creat un cont Whatsapp.
Dupa ce a renuntat la numarul de telefon nu si-a sters contul.
Acum tu folosesti acelasi numar de telefon, respectiv acelasi cont alocat.
N-ai decat sa stergi din lista de prieteni pe toti care nu le cunosti.
Daca totusi apare cineva necunoscut, ii scrii ca proprietarul vechi a contului si-a schimbat numarul de telefon.

| halogen001 a răspuns:

O solutie ar fi sa poti schimba numarul cu altul, deci sa nu mai folosesti acel numar.

| Depoka a răspuns:

Schimba-ti numarul. simplu. eu as fi facut acest lucru de prima data.

| Lauramee a răspuns:

Nu exista ca 2 persoane sa aiba acelasi nr...dar daca totusi asta e cauza atunci vorbeste cu cei de la cartela/abonament ce ai si spune-le situatia...