| random1620 a întrebat:

Astazi am aflat ca mi-am consumat aproape toate datele mobile. Vreau sa aflu cum pot sa-mi reduc consumul. Deci daca aveti vreun sfat v-as ruga sa-l lasati jos. Multumesc pentru timpul acordat.

9 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cum poti sa iti reduci costul adica... costul deja facut? Pai ala trebuie platit, nu poti sa il reduci.

Poti insa, ca de luna viitoare sa nu mai faci asa.
Pentru Android:
Dai la Setari - Conexiuni - Utilizare date - Avertis. ciclu facurare si date.
Acolo poti sa setezi un avertisment cand se atinge o anumita valoare sau o limita dupa care sa se opreasca datele.

Pe langa asta, daca dai inapoi odata, ai optiunea de Economizor date, o activezi si asa eviti pierderea de date pentru aplicatiile de fundal.

Si nu uita sa cureti RAM-ul si sa optimizezi telefonul mereu happy

Numai bine si o zi frumoasa sa ai! ^_^

| random1620 explică (pentru DoarBogdan):

Nu "costul" ci "consumul". Stiu ca, costul nu mai poate fi redus. Intrebam ce as putea face sa il reduc sa mai raman cu date.
Multumesc pentru sfaturi. rolling on the floor)))

| DoarBogdan a răspuns (pentru random1620):

Atunci asta ar trebui sa faci, o sa te ajute happy

Si cum am spus, nu uita sa nu lasi alte aplicatii sa ruleze in fundal, care ar putra sa consume atat date, cat si baterie.

Pe langa asta, ai grija la videoclipuri, ele consuma foarte mult, mai ales partea vizuala.

Dar de curios, cate date aveai? thinking

| random1620 explică (pentru DoarBogdan):

Aveam 60GB, iar acum mai am mai putin de 20GB. Ideea e ca am realizat ca de cand am inceput sa ma uti la un serial mi-au inceput datele sa mi se termine. Multumesc pentru info

| DoarBogdan a răspuns (pentru random1620):

Dar ai consumat ceva laughing

Pai da, serialul... daca tot vrei sa te uiti, incearca sa reduci rezolutia, sa nu fie asa de inalta, asa nu o sa se consume la fel de mult. Cu cat este mai mica, cu atat se consuma mai putine date.

Daca te uiti pe Netflix insa... asta este big grin

Răspuns utilizator avertizat
| Sekim a răspuns:

Nu te uita pe YouTube sau la videoclipuri pe Facebook, Instagram etc. deoarece alea consuma cel mai mult. Jocurile si retelele de socializare consuma destul de putin, uneori un joc poate consuma 5 mb intr o ora, poate mai putin ( PUBG, testat ).

| random1620 explică (pentru Sekim):

Multumesc pentru ajutor!

| al0o0o0 a răspuns:

Stai cat mai putin pe YouTube, nu-ti lasa datele mobile aprinse cand nu stai pe telefon, in loc sa vorbesti la telefon pe insta sau pe wapp vorbeste pe apel normal si da msj mai mult pe mesaje normale decat pe insta, wapp si astea