Atentioneaza firma de telefonie la care ai cartela; de multe ori firma este in complicitate cu aceste numere
Dacă telefonul nu are opțiunea aceasta, atunci descarci o aplicație care poate să blocheze numerele internaționale necunoscute (de genul "Blackberry list).
In nici un caz să nu răspunzi, pentru că vei fi taxat.
Pe mine ma suna niste numere dubioase, de obicei telefonul imi arata de unde sunt dar acum scrie acolo "Necunoscut" si am incercat sa sun dar nu am credit ((=. intr-o vreme avem niste prieteni care faceau farse cu jokesphone sau juasap si cand trimite farsa te suna un numar (random). Poate cineva incearca sa isi bata joc de tine, dubios ca si pe mine m-au sunat 2 numere (din pacate nu am apucat sa raspund) dar chiar sunt cuiros ce se afla la mijloc.
PS: Eu sunt pe Orange!
Si mie mi se intampla dar nu asa des. Sunt scammeri carora daca le raspunzi te taxeaza grozav pe abonament. Vorbeste cu angajatii de la reteaua unde esti abonat(a) si daca e nevoie schimba-ti numarul de telefon dar nu garanteaza nimeni ca nu se va intampla la fel. Eu eram pe Vodafone si nu mi se intamplau chestii de genul dar de curand m-am mutat la Telekom si am inceput sa primesc apeluri din Albania, Italia cred... Daca esti pe Telekom e clar
Sunt pe Orange, din Albania primesc constant, de la persoane cunoscute si nu se percep taxe mari, nu apare nimic in cont suplimentar, asta stiu sigur, se scad doar minutele internationale daca sunt din Albania si cred ca si la Italia e la fel... Taxe uriase am auzit ca se percep doar daca sun sunat/sun la numere din afara UE cu exceptia Canada Usa, Rusia, tarile mai importante
Asa se cere ceva? Sa sti ca nu esti la bunica-ta la tara sa ii ceri porumb, tarane!
Si mama mea pateste la fel. Ea este la abonament Orange, iar eu la Vodafone. Ce este interesant este ca doar pe ea o suna numere din alte tari. Da. si o suna si noaptea. cu prefix din China, Spania, Africa, Italia, Bulgaria etc. Din cate am inteles oamenii din alte tari formeaza numere aiurea de cand a fost adaugat rooming-ul.
Si am observat că doar la Orange se intampla asta, te sfatuiesc sa te muti la Vodafone. Aici nu te mai suna nici un numar din alta tara