| Anca2015 a întrebat:

Buna va rog ajutati-ma. Mi-am luat acum un telefon Samsung galaxy a70 si avea baterie 44 acum dupa 2 sau 3 ore, acum are 9% ce fac? Daca se inchide trebuie sa il pun la incarcat inchis timp de 24 ore? Asa mi-a spus mama ca i-a spus niste operatori in Spania ca sa tina bateria bine, sa se formeze. Sau cat sa il tin la incarcat? Sau nu trebuie? Il pot incarca normal? mama mi-a spus ca o sa se strice bateria daca nu il las 24 ore inchis la incarcat. Va rog urgent un raspuns!

Răspuns Câştigător
| gelu1970 a răspuns:

Mama ta nu știe ce vorbește.
Dacă vrei să lărgești viața bateriei încearcă să încarci telefonul până nu scade sub 20% și nu îl lăsa să treacă de 90 %
Nu o să poți să faci acest lucru întotdeauna, ínsă cu cât reușești mai mult, cu atât o să ai viața bateriei mai lungă.

| Anca2015 explică (pentru gelu1970):

Multumesc! L-am încarcat pana la 80% acum il las sa se descarce pana la 0% apoi il incarc iar la 80%, sa fac asta inca de 2 ori? Iar apoi sa incep sa il incarc normal de la 20 -30 pana la 80%?

| gelu1970 a răspuns (pentru Anca2015):

Nu trebuie să il lași să se descarce total.
In general, sa nu scadă sub 20, și il lași până la 85% de ex.
Odată ce trece de 90, telefonul numără încărcarea respectivă ca fiind completă. Și bateriile au o viață, adică un nr de cicluri încărcare-descărcare. Ceea ce ți-am zis să faci evită ca acele cicluri să fie numărate complet.

4 răspunsuri:
| cosmin1324 a răspuns:

Asta mergea cu telefoanele vechi, astea noi nu avea nevoie de formatare.

| Anca2015 explică (pentru cosmin1324):

Multumesc! L-am incarcat pana la 80%
Am incarcator cu incarcare rapida.