Dacă aici ai un abonament, nu va fi foarte scump dacă treci doar prin țări UE (poate fi chiar cel inclus în abonamentul tău, dacă nu depășești anumite limite de trafic).
Dacă vrei să nu mai depinzi de netul mobil, poți instala o aplicație de navigare (Here, Maps me etc). sau chiar poți descărca hărțile necesare pentru traseul tău înainte să pleci la drum.
In Google Maps ai posibilitatea sa descarci harti offline, insa doar pentru o anumita regiune din jurul tau.
Recomand sa faci asta cu 1-2km inainte sa ajungi la vama, astfel vei avea acoperita aproape toata Ungaria.
Pentru restul, iti poti descarca Maps.Me, e destul de buna navigatia, am folosit-o de multe ori, si daca nu vrei sa intri prin orase, e de un real folos.
Alternativ, tot harti offline bune au si Navigator (de la MapFactor), HereWeGo, Copilot, sau Sygic. (ultimele 2 le-am cumparat).
Sau poti folosi roaming-ul, daca nu te deranjeaza sa platesti putin in plus. (e vreo 3, 5 euro/1GB)
https://europa.eu/......dex_ro.htm
Eu am navigat cu Google maps, o descarci, după poti sa iti descarci hărțile off-line.
Salut. Iti recomdand sa verifici tarifele la operatorul tău de telefonie. Unii operatori au internet gratuit in UE altii nu. Iar pentru aplicatie iti recomand waze