| leolord669 a întrebat:

Buna ziua, as vrea sa sun o linie telefonica de prevenire a sinuciderii, sunt tanar, stau la parinti, departe de oras, am incercat sa sun... dar imi arata ca nu imi gaseste reteaua, nu am nici o cartela in telefon, le-am lasat un email si le-am explicat situatia dar nu mi-au raspuns [de o saptamana] ce as putea face? Sa sun la 112?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prevenirea sinuciderii se face psihologic: discuti cu altii (preferabil cu necunoscuti) problemele care te framanta si stabilesti solutii prin care te poti debarasa de gandurile "negre".

Din experienta mea pot sa-ti spun ca, aproape fiecare dintre noi am trecut de cateva ori prin momente cand n-am vazut nici o alternativa si am avut tendinta de a ne sfarsi viata.

Acum, uitandu-ma in urma, zambesc la gandul despre acele momente.
Multi mi-au spus ca, "doar lenesii se sinucid" - adica cei care n-au curaj sa infrunte greutatile. Le dau perfecta dreptate!

| Simpatic a răspuns:

Nu te poate ajuta nimeni de la 112 cu aceste probleme, ai nevoie de cartela valabila cu numar de telefon sa suni undeva, oriunde
Daca ai pana in 18 ani ia legatura cu https://www.tpu.ro/......116111-ro/
Userul ar trebui sa fie : https://www.tpu.ro/utilizator/ooym

| Wr3nch a răspuns:

Sa iti cumperi o cartela daca vrei sa suni altfel nu merge.

| BlindMirror a răspuns:

Sună la 112. Le spui că ești cu mintea în pioneze și presimți că o să faci multă lume să sufere. Te asigur că o să-ți treacă plictiseala.

| leolord669 explică (pentru BlindMirror):

Care plictiseala?

| cfrtobias a răspuns (pentru leolord669):

Ceva o amenda mare cred, ca te joci

| leolord669 explică (pentru cfrtobias):

Multumesc domnule Tobias, pe viitor nu mai fiti atat de util si inteligent

| BlindMirror a răspuns (pentru leolord669):

Plictiseala analfabetului funcțional aflat în fază terminală, din lipsă de cultură și activitate fizică în aer liber.

Suni frustrat

| BlindMirror a răspuns (pentru leolord669):

Nu sunt, că nu sunt telefon. Dar ce s-a întâmplat, ți-a trecut dorul de sinucidere? Nu de alta, dar te bagi cam mult în seamă pentru cineva care este hotărât să dea ochii cu Sf. Petru. laughing

Okey? deci imi dai bully sau care ii faza?

| ionutapetrei1919 a răspuns:

Fara cartela poți suna doar la 112. Iti trebuie cartela ca sa poți suna orice numar. Incearca de la telefonul unui prieten sau al părinților sau unul fix la acest număr: 0800 801 200 (Suicide hotline - intre orele 19:00 – 07:00)