Atunci, nu ai ce face. Intrii pe site-uri in varianta desktop ca orice conexiune la internet. Nu mai e valabila solutia cu site-urile de mobil. Cat mai putin download. Si un contract cu MB mai mare. Daca spui ca ai internet nelimitat, asta inseamna ca poti intra prin portalul Vodafone pe alte site-uri, dar asta trebuie sa intrebi la ei (pe care site-uri poti intra fara sa fi taxat).
Inchide 3G de fiecare data cand nu mai navighezi pe net. Aplicatiile pe care le ai fac actualizari permanent.Cat de putin dar scade din aia 500 mb.
Probabil ai pe tableta. Traficul e format atat din download cat si upload. Cand vrei sa deschzi ceva in browser trimiti o cerere catre server-upload. Cand primesti raspunsul-download. Tot ce se descarca in browser (foto, reclame...) inseamna download. Incearca si intra pe site-urile de mobil (cele cu m in fata (m.libertatea.ro, m. Vodafone.)
Eu de pe telefon, numai pe site-urile cu "m" in fata intru si tot fac trafic, dar mai putin. Incearca sa accesezi cat mai putine link-uri din pagina principala. Fara vizualizari de clipuri video, foto. Cel mai bine ar fi sa navighezi prin wi-fi, daca ai.
Am calculator si modem de la Vodafone cu contract.
Multumesc.Sunt si hoti tinand seama ca contractul este expirat si ca nu il citim.O persoana normala se intereseaza pe loc, cum si ce fel, dar eu fiin "novice" acum ceva ani, am vrut doar un contract cu minim de plata si nelimitat.Bineinteles ca am citit contractul dar debla mea a inteles cat avrut. Chestia e ca in cei doi ani de contract, la 8 euro abonamentul si euro la un curs valutar mai mic, factura nu depasea 40 de lei. Dupa cei doi ani de contract, am inceput avea probleme cu factura, deoarece devenea din ce in ce mai incarcata, acum cand a sunat soramea, i s-a spus ca depasesc cu mult limita de conexiune.Pai in cei doi ani de contract, de ce nu a fost ca acum? Imi pare rau ca am pierdut hartia cu contractul sa-l citesc mai bine si daca se adevereste ca am dreptate si ei sunt hoti, merg si la opc. Sau ma duc degeaba ca ei au deja suma pusa doparte pentru OPC?
Te duci degeaba. Eu am patit-o cu RDS-ul. Cand m-am dus sa renegociez contractul dupa noile tarife, (plateam tot 85-95) tot eu eram vinovat ca nu m-am dus si nu m-am interesat.
Unul mai si radea (ca si cum "ce fraier ai fost"). Asta e. Trebuie sa ne obisnuim ca imediat dupa expirarea termenului contractual sa mergem la ei si sa vedem ce tarife au, ce servicii ofera...
Atunci, nu ai ce face. Intrii pe site-uri in varianta desktop ca orice conexiune la internet. Nu mai e valabila solutia cu site-urile de mobil. Cat mai putin download. Si un contract cu MB mai mare. Daca spui ca ai internet nelimitat, asta inseamna ca poti intra prin portalul Vodafone pe alte site-uri, dar asta trebuie sa intrebi la ei (pe care site-uri poti intra fara sa fi taxat).
Ma gandeam la asta dar Orange-ul nu are semnal bun la mine in regiune iar Cosmote, nu stiu.Pot trage de la romtelecom dar inca nu cunosc avantajele si dezavantajele.Nimeni de la mine din comuna nu are de la Romtelecom si cum am vazut ca au si stalpii de sutinere doborati la pamant...
Opc tine tot cu ei.La RDS e ieftin-5GB/15 lei dar... daca au semnal acolo.
Daca ai android iti recomand sa cauti niste widgeturi ca sa iti opresti conexiunea de internet cand nu ai nevoie. aplicatiile de pe telefon acceseaza in mod constant internetul, chiar daca nu consuma mult initial, se aduna.
eu folosesc Data Enabler Widget
daca telefonul are android 4.0 si peste, in setari exista un meniu Data usage care te ajuta sa iti setezi limita de trafic, limita la care sa iti afiseze un avertisment si data la care se reseteaza traficul
daca nu, ai aplicatii de gen:
Onavo Count
My Data Manager
Data Usage Defender-Efficiency
vezi si tu care iti merg.
Am modem de la Vodafone pe abonament si calculator. Deci mai mereu(dupa ce am terminat contractul de doi ani cu ei ), imi vine factura de cca 80-90 lei.Am pierdut si hartiile cu contractul dar retin ca acolo spune ca internetul este nelimitat si ca depasirea pragului de 500 mb imi scade viteza pana la x mps.Asa,inteleg ca viteza imi scade, asa se intampla dar nu inteleg de ce cand i-a contactat soramea, spune ca se adauga la factura ceea ce depasesc, adica, mb-ii peste prag. Banuiesc ca trebuie sa reinnoiesc contractul cu ei ca sa fie totul ok. Ca fara contract isi bat joc?
Păi şi browserul consumă normal. Nu trebuie să descarci ceva ca să "iei" mb de pe net. Orice pagină la fiecare refresh sau încărcare sau scroll consumă ceva din ăia 500. Depinde cât stai sau căt descarci. Eu la cât net consum nu ştiu dacă mi-ar ajunge 500. Păi pe telefon mai îmi bag din când în cănd 100 mb de net, da se duc în 4 zile lejer. Depinde de fiecare. Acuma un sfat: i-aşi un program care "contorizează" traficul
gen ăsta http://www.netlimiter.com/
ăsta http://www.programecalculator.ro/......ctivitati/
ăăă dacă mă gândesc bine pe windows vista/7 s-ar putea să ai un gadget de ăsta, sau o fi doar pentru RAM nu ştiu :))
Oricum caută unu pe net şi vezi cam cât cosumi şi când consumi mai mult, aşa e cel mai bine.
Baftă!