| maphiotul a întrebat:

Buna ziua TPU-tişti, stie cineva pentru ce sunt inscriptionate castile pentru telefon cu left si right? Ce are daca le pun invers?
Multumesc

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Daca sunt casti "in ear", ele sunt facute pe morfologia urechii, nu intra optim casca pentru stanga in urechea dreapta. Practic, e facuta in oglinda, pe invers.
Vorbind de casti in general mai este si perspectiva fidelitatii si "autenticitatii" sunetelor, spre a fi redate ca si cum ai fi fost fizic in incinta unde au fost efectiv produse. De exemplu, daca o vioara e pozitionata la stanga ascultatorului, atunci tot cu urechea stanga ar trebui auzita si cand se reda ulterior inregistrarea (in ideea ca nu vorbim de inregistrari mono, adica cele cu sunet identic in ambele casti). Ma rog, cineva poate asculta un concert si cu spatele la scena, nu vad o problema majora in asta, doar ca ar fi lipsa de respect laughing

| maphiotul explică (pentru SharpEagle):

Aa,nu...sunt casti cu fir(dopuri)si au exact aceeasi forma
Le-am pus invers si nu am sesizat nici o diferenta

| SharpEagle a răspuns (pentru maphiotul):

Da, cele dop "basic" nu au vreo orientare anume, sunt identice. E si vorba despre costuri mai mici de productie, de unde si pretul lor mai redus. In schimb cele mai "advanced", care intra putin in canalul auditiv, au orientare si forma specifica urechii pentru care-s facute.

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La calibrare, unele semnale spun "sunet in casca din dreapta" șamd - așa-i că ți-ar zdruncina din rădăcini concepția despre lume

| Mosotti a răspuns:

Asta n-am inteles eu niciodata, poate pozitia, se potriveste mai bine sa pui cum scrie, adica cum sunt facute fizic se potrivesc mai bine daca respecti ce scrie, iar daca le facea ca oricum le pui, sa fie la fel, poate nu stateau bine, nu stiu ce sa zic, ma refer la alea de le pui pe cap, ca la alea dop nu conteaza care cum pui.

| maphiotul explică (pentru Mosotti):

Ma refer la cele care le am eu cu fir, nu imi plac cele noi fara fir pentru ca ma deranjeaza la ureche formatul lor si probabil si radiaza zic eu.dar sunt exact, absolut identice acelea dop

| Mosotti a răspuns (pentru maphiotul):

Alea dop n-ar conta cum le pui.

| maphiotul explică (pentru Mosotti):

Asa zic si eu.dar de ce e scris atunci pe ele totusi?

| Mosotti a răspuns (pentru maphiotul):

Nu stiu de ce e scris pe ele, poate si alea nu-s asa ca oricum le pui nu conteaza.

| Brizbriz a răspuns:

Ai dat funda cuiva care iti spune ceva total aiurea ca fiind motivul, si se aplica NUMAI la unele care sunt in ear sau dupa ureche, nu se aplica DELOC la castile over ear si over head, care sunt peste jumatate din toate castile

motivul real este ca, fiind stereo, orice sursa stereo e facuta sa auzi cum a intentionat cel care a facut acel audio
apoi vin filmele unde actiunea vrei sa fie unde trebuie, nu invers
apoi vin jocurile... la extrem de multe jocuri (nu joculete) vrei sa auzi unde bubuie sau unde e inamicul, si NU invers, nu de alta dar eu chiar am fost omorat in PUGB, pentru ca am casti over head, over ear, foarte mari si care puse invers nu simt absolut nici o diferenta si... le-am pus invers

| mont a răspuns:

Left inseamna stanga, right inseamna dreapta. Nu se intampla nimic daca le pui invers, dar cel putin la tws nu e confortabil.

| maphiotul explică (pentru mont):

Stiam ce inseamna left, right omg...da ce inseamna tws?

| mont a răspuns (pentru maphiotul):

TWS sunt castile bluetooth fără fir între cea stânga și cea dreapta.

| Stefan927 a răspuns:

În loc să auzi „salut", auzi „tulas" (adică invers) laughing. Glumeam nu se întâmpla nimic, doar ca nu va fi confortabil