Daca sunt casti "in ear", ele sunt facute pe morfologia urechii, nu intra optim casca pentru stanga in urechea dreapta. Practic, e facuta in oglinda, pe invers.
Vorbind de casti in general mai este si perspectiva fidelitatii si "autenticitatii" sunetelor, spre a fi redate ca si cum ai fi fost fizic in incinta unde au fost efectiv produse. De exemplu, daca o vioara e pozitionata la stanga ascultatorului, atunci tot cu urechea stanga ar trebui auzita si cand se reda ulterior inregistrarea (in ideea ca nu vorbim de inregistrari mono, adica cele cu sunet identic in ambele casti). Ma rog, cineva poate asculta un concert si cu spatele la scena, nu vad o problema majora in asta, doar ca ar fi lipsa de respect
Aa,nu...sunt casti cu fir(dopuri)si au exact aceeasi forma
Le-am pus invers si nu am sesizat nici o diferenta
Da, cele dop "basic" nu au vreo orientare anume, sunt identice. E si vorba despre costuri mai mici de productie, de unde si pretul lor mai redus. In schimb cele mai "advanced", care intra putin in canalul auditiv, au orientare si forma specifica urechii pentru care-s facute.
La calibrare, unele semnale spun "sunet in casca din dreapta" șamd - așa-i că ți-ar zdruncina din rădăcini concepția despre lume
Asta n-am inteles eu niciodata, poate pozitia, se potriveste mai bine sa pui cum scrie, adica cum sunt facute fizic se potrivesc mai bine daca respecti ce scrie, iar daca le facea ca oricum le pui, sa fie la fel, poate nu stateau bine, nu stiu ce sa zic, ma refer la alea de le pui pe cap, ca la alea dop nu conteaza care cum pui.
Ai dat funda cuiva care iti spune ceva total aiurea ca fiind motivul, si se aplica NUMAI la unele care sunt in ear sau dupa ureche, nu se aplica DELOC la castile over ear si over head, care sunt peste jumatate din toate castile
motivul real este ca, fiind stereo, orice sursa stereo e facuta sa auzi cum a intentionat cel care a facut acel audio
apoi vin filmele unde actiunea vrei sa fie unde trebuie, nu invers
apoi vin jocurile... la extrem de multe jocuri (nu joculete) vrei sa auzi unde bubuie sau unde e inamicul, si NU invers, nu de alta dar eu chiar am fost omorat in PUGB, pentru ca am casti over head, over ear, foarte mari si care puse invers nu simt absolut nici o diferenta si... le-am pus invers
Left inseamna stanga, right inseamna dreapta. Nu se intampla nimic daca le pui invers, dar cel putin la tws nu e confortabil.
În loc să auzi „salut", auzi „tulas" (adică invers) . Glumeam nu se întâmpla nimic, doar ca nu va fi confortabil
f22c10 întreabă: