| Cosmyna99 a întrebat:

Bunaaaaaaaaaaa! Stie cineva cum imi pot pune diacritice pe Nokia Asha 210. Mersiii. Fundaaaaaa!

Răspuns Câştigător
| ShoFan a răspuns:

Deci dacă telefonul a venit în română și tastatura nu, înseamnă că nu se poate schimba. Singurele telefoane la care știu că se modifică separat limba telefonului de limba tastaturii sunt cele Android sau cu iOS.

14 răspunsuri:
| ShoFan a răspuns:

Deci, de obicei telefoanele vin cu limba engleză preinstalată. Adică, meniurile telefonului sunt în limba engleză. Exemplu: "Settings", nu "Setări" sau "Menu" nu "Meniu".
Totuși, din câte știu eu, nu se poate modifica tastatura deoarece e Qwerty și nu mai suportă modificări. Eu am încercat să modific limba tastaturii și mamei mele pe un Nokia C3, tot Qwerty, și nu am reușit.
Se putea face într-un fel la telefoane mai vechi, dar nu am auzit nimic despre Asha-uri...
O să mai caut. Dacă găsesc ceva, las un Reply.winking

| Cosmyna99 explică (pentru ShoFan):

Mercii. Telefonul la inceput cand a venit a fost direct in romana.

Mercii mult happy

| ShoFan a răspuns (pentru Cosmyna99):

Cu plăcere! Îmi pare rău că nu am putut să te ajut mai mult...

A, și mi-a venit o idee. Ai putea să te duci de pe telefon pe internet și să intri pe o pagină web care are toate diacriticele (ă, î, â, ș, ț) și să le dai copy într-un Memo sau într-o Notă, cum s-o numi pe Nokia.
Încearcă așa și zi-mi dacă merge.
P.S.: Uite o pagină care conține diacriticele: http://support.swiftkey.net/......99-%C8%9B. Apar în titlul documentului.

Nu merge pagina.

A, scuze. Nu s-a pus bine. http://tinyurl.com/lqtm583
Încearcă acum.

Incerc imediat.

Deci dacă telefonul a venit în română și tastatura nu, înseamnă că nu se poate schimba. Singurele telefoane la care știu că se modifică separat limba telefonului de limba tastaturii sunt cele Android sau cu iOS.

| paco28 a răspuns:

Diacritice poti sa scrii doar daca ai telefonul si in romana... altfel nu se pot scrie happy

| Cosmyna99 explică (pentru paco28):

Nu inteleg ideea, adica cum si in romana? Niciodata nu am inteles chestia asta.

| paco28 a răspuns (pentru Cosmyna99):

Pentru ca numai romanii folosesc "â, ă" am spus asa sa fiu inteles, acum intelegi?

| Cosmyna99 explică (pentru paco28):

Da! :3 Si cum imi dau seama daca are sau nu? laughing)

| paco28 a răspuns (pentru Cosmyna99):

Cred ca te-a lamurit ShoFan, nu este nevoie sa spun aceeasi chestie si eu happy

| Albu_Adela_1985 a răspuns:

Da se poate! nu ştiu ce tot apar deştepţii lu peşte prăjit să spună că nu... da mă rog. Primul pas este să setezi limba telefonului în română(dacă nu ai oţiunea asta spui adio scrierii cu diacritice) apoi activezi predicţia scrierii pe completare si cand vei scrie se transformă automat cu diacritice. (intri intr-un mesaj nou si schimbi acolo la optiuni). Sper să fie de ajutor... o zo bună!