| VasileMoldova a întrebat:

Bunq TPU. De un timp am observat ca cand( scuzati pentru cacofonie) un mesaj audio trimis de cineva pe messanger sau what's app mi se inchide ecranul uneori. Se inchide si dupa se aprinde la finalul mesajului. Dupa cand incerc a 2 oara merge perfect( si asta nu se intampla mereu). Am vreun virus sau ceva( doambe fereste)

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Nu ai un virus, așa pățeșc și eu mai mereu. Și mi-am întrebat prietenii și pățesc și ei la fel. Cred că e pur și simplu o eroare de la aplicație

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Bai, copii, mai ganditi-va! Nu ajungeti ca telefonul sa fie mai destept!

Explicatia este foarte simpla: mesajul audio NU contine imagine, deci in timpul redarii se poate stinge ecranul pentru a face economie la baterie. Ecranul aprins consuma mult curent.

| denisTiky a răspuns:

Cand asculti mesaje audio pe whatsapp poti sa le asculti fie prin difuzorul principal, fie prin difuzorul secundar care este cel care il tii la ureche cand vorbesti cu cineva.

Tu avand un telefon mai nou, automat vine cu o tehnologie mai noua, acea tehnologie consta intr-un senzor care detecteaza cand telefonul este langa ureche sau nu. Cand telefonul este la ureche, acel senzor stinge automat ecranul, cand iei telefonul de la ureche ti se aprinde la loc ecranul(deja chestia asta nu mai este deloc de mirare, este ceva normal pe orice telefon smart, de pe la Samsung s3 incoace toate telefoanele sunt dotate cu acel senzor). Tu, fiindca poti asculta mesaje vocale si cu telefonul la ureche e un mic bug, dar nu stiu daca are cum sa se rezolve: si anume, cand tii sa zicem palma pe partea de sus a ecranului senzorul stinge ecranul ca si cum ar fi la ureche, si in momentul in care stinge ecranul vei observa ca sunetul nu se mai aude pe difuzorul principal ci pe cel secundar. Si de aici cred ca ti-a venit ideea ca ai virusi pe telefon sau ceva de genul. Vezi ca faza asta cu senzorul este valabila si cand suni pe cineva(apel vocal) pe whats'app si dai pe speaker, in momentul in care pui mana pe partea de sus a ecranului se va stinge tot. Dupa cum am spus, nu stiu daca poate fi considerata treaba asta bug sau nu, dar incearca sa nu mai tii mana pe partea unde e senzorul ca poate sa ti se stinga ecranul, si e enervant.

Bafta!