anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e conceptul camerelor duble sau triple de pe noile smartphone-uri? Cum funcționază acestea? Fotografia se face cu toate camerele odată sau alegi să activezi doar una din ele și cu aceea să fotografiezi sau filmezi?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| aNdr3i1947 a răspuns:

Pai, sa fiu cât mai scurt și corect.
Sa zicem ca ai un telefon cu 3 camere.
1.O camera va fi folosita pentru relizarea pozei în sine
2.A doua camera va realiza efectul de focus
3.A treia camera este pentru zoom, pentru cadrul larg.
Sper ca te-am ajutat. happy

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Sunt tehnologii diferite, depinde de telefon.
Pe telefonul meu am doua camere, si nu le pot folosi pe amandoua.
Una e responsabila pentru profunzimea de camp, si imbunatateste efectul HDR (High Dinamic Range).

https://www.techbook.de/......00x579.jpg

https://www.techbook.de/......00x484.jpg

Pe telefoanele mai noi cu 2 sau 3 camere, fiecare lentila are o functie diferita:

una e wide (distanta focala de 26mm de exemplu, pentru uz general )

alta e extrawide (de exemplu 10-12mm, prinzi unghi mai larg). Cu o astfel de lentila poti prinde in cadru un obiectiv foarte mare, cand te afli relativ aproape de el
(si nu te poti indeparta. De exemplu vrei sa prinzi in cadro o catedrala, si nu te poti indeparta, din cauza retelei de strazi din jur ).

a treia e lentila "tele", sau ar vrea sa fie (50 sau 70mm) (la aparatele profesionale domeniul "tele" incepe de pe la 135mm in sus). Cu o astfel de lentila prinzi mai putin in cadru, dar iti aduce imaginea mai aproape, deci un fel de zoom.
Poti fotografia de la distanta mare... fie animale salbatice in habitatul lor natural, fara sa fuga si fara sa te atace, fie poti deveni un mic paparazzi.

Sunt folosite alternativ, nu toate odata. Alegi manual camera dorita.

Pe telefoanele cu mai mult de 3 camere, lentila sau lentilele in plus se ocupa fie de macro, fie ofera un zoom foarte mare, fie de profunzimea de camp***, pentru un efect de blurare al fundalului mai bun.

***De precizat ca de obicei doar in modul portret lucreaza camera care se ocupa de profunzimea de camp.

| Sofer a răspuns:

La mine având 2 camere pe spate din ce observ face doar cu o camera poza laughing.