| searatarziu a întrebat:

Care telefon este mai bun Samsung S23 Ultra, 8GB RAM, 256GB sau Samsung Z Fold4, 12GB RAM, 256GB?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Care e mai bun din ce punct de vedere? Din ce stiu eu Samsung s23 nu e nimic mai wow decat modelul de anul trecut, iar Samsung z fold e mai mult doar ca sa rupi gura targului :)).

Uite o parere pertinenta :
https://www.phonearena.com/......d-4_id5628

| BogDan9595 a răspuns (pentru dullcat):

Iti pot garanta ca e peste s22u cu mult. L-am avut si am trecut la s23u. Procesorul mult mai rapid, mai bine racit, sot cu 2-3h mai mare. Exonys e pilaf fata de snapdragon. Iar fata de Fold, e racheta. Vedem cand o aparea fold 5hee hee

| dullcat a răspuns (pentru BogDan9595):

Ok.Dar in acelasi timp mii de oameni considera ca s23 nu aduce nicio imbunatatire semnificativa, ca e doar marketing, si ca aceste companii doar mulg bani, in loc sa scoata pe piata modele cu adevarat imbunatatite la fiecare 2-3 ani. Si nu vorbesc de pe dealuri, cauta recenzii in engleza pe YouTube si vezi primele comentarii.

| Wr3nch a răspuns (pentru dullcat):

Pentru ca mii de oamenii nu au banij necesari sa il schimbe in fiecare an. Cine vrea, asteapta 2-3 ani intre modele daca chiar vrea sa simta ceva major ca nu ii opreste nimeni. Dar asta nu inseamna ca Samsung va scoate un telefon la 3 ani pentru ca nu au ei bani de upgrade.

| dullcat a răspuns (pentru Wr3nch):

Tin sa te contrazic.Asta spun o buna parte din oamenii care ar avea bani sa isi schimbe anual, adica pasionatii de tech.Nu crezi ca e cam aiurea sa judeci un om asa? Ca daca nu isi schimba telefonul anual, nu are bani? Pana la urma asta e o aroganta a celor din 1st world si 2nd world, in timp ce oamenii din tarile in curs de dezvoltare, adica lumea treia, mor ca noi sa avem niste device-uri pe care sa le flexam in stanga si dreapta. Nu ti se pare ca e totul cat se poate de distopic?

Urmareste, te rog, niste documentare.Metalele din care sunt facute majoriatatea telefoanelor sunt sapate de oameni care lucreaza in regim de sclavie moderna, in mine neasigurate structural, fara echipament de protectie si tot asa, platiti mizerabil, fara contracte. Patronului ii convine sa fie totul la negru, ca doar sunt saraci fara carte, ce stiu ei? Iar cireasa de pe tort e ca folosesc si copii, ca doar ei sunt micuti si draguti, incap in acele canale spre mine, mici si stramte, mult mai usor. Ai idee cati mor si cati din acele zone dezvolta boli incurabile, cate femei nasc copii cu malformatii?

Foarte putine mine sunt legale, majoritatea sunt ilegale.Asa cum am spus, e sclavie moderna. Omul fie moare de foame, fie alege sa lucreze acolo pe 2 bani, murind oricum. Dintr-o farama de respect pentru efortul acestor oameni, am putea sa pastram un device pana cand se strica.Nu sa il schimbam in fiecare an numai ca sa demonstram ca avem bani sau ca suntem,, cineva''.

Iar faptul ca le aruncam cand se strica, nici macar nu le ducem la reciclare, sau prea putini indraznim sa le reparam, faptul ca acceptam conceptul de planned obsolence(uzura morala planificata) implementat inca din fabrica, astfel incat sa se strice telefoanele dupa cativa ani si sa tot cumparam in nestire, spune foarte multe despre noi ca specie.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Aici e chestie de gusturi (ție iți place să pliezi telefonul? unora nu...)

| UserRo10 a răspuns:

Daca faci doar munca de birou si nu il scoti niciodata in exterior e genial Foldul. Altfel o sa observi imediat praf si nisip ce intra la imbinare

| BogDan9595 a răspuns:

S23u este net superior pe partea de procesor, baterie, camere. As opta totusi pentru 12gb ram.