24 din 24. Însă să nu se mire mai apoi daca are probleme de sănătate, relaționale, sau de alt gen, care pot apărea de pe urma folosirii telefonului non-stop.
Eu cred că nu așa trebuie privite lucrurile, ai voie - n-ai voie. Asta e gîndire copilărească. Orice om trebuie să știe să își asume responsabilitatea folosirii unui lucru. Ai voie, dar e bine ce faci? Lucrurile în sine nu sunt rele, rău e cel mai adesea modul în care noi le folosim. Cît ai voie la telefon? Tu trebuie să știi cel mai bine, dar nu prin prisma a ce obții de la el, cît din prisma întregii tale vieți, cum afectează jobul/școala, relațiile, somnul, mincatul, și toate celelalte chestii din viața ta. Odată am auzit o știre despre un tinar ce a murit că a stat 72 de ore la calculator uitind sa mănânce și să doarmă. Desigur că e un caz extrem, dar daca sari doar peste o masa din cauza telefonului, ai o problema, insesizabila poate acum, dar cu capacitatea de a-ți da viața peste cap mai tirziu, și știi de ce?, pentru că odată ce ai pierdut o masa din cauza lui, o vei pierde și pe a doua, și va fi mult mai ușor a doua oară. Lucrurile care ne plac au tendința de a ne lega, de a ne face dependenți de ele, și totul incepe de la un mic dezechilibru, de la a face ce nu trebuie, lasind ce trebuie in favoarea acelui lucru.
Nelimitat, nimeni nu ii impune cat sa stea si cat nu, tu te referi la recomandari: cat ore este recomandat sa folosesti telefonul pe zi, iar raspunsul este 2-4.
Cat mai putin, doar pana rezolvi ce ai de rezolvat, intr-un mod scurt, concis si precis.
Daca nu e la inchisoare atunci 25 de ore pe zi, daca il tin bojocii
asta e pentru ca ai spus "om", nu copil, un om are voie sa faca, ce vrea atat timp cat nu e ilegal
Gresit. Sunt persoane care nu mai au mama, doar nevasta.
Ai voie sa stai si 24 din 24, dar evident nu este sanatos.
Ideal este sa stai cat mai putin posibil, si sa nu iei la rand toate jocurile si site-urile intr-o singura zi, pentru ca trece toata ziua pe langa tine si nu faci nimic productiv. Cred ca o ora dimineata si inca una seara sunt suficiente.
Folosirea excesivă pe telefon duce la izolare sociala și în cele din urmă depresie și anxietate + probleme serioase la ochi.
anonim_4396 întreabă: