Roaming este termenul folosit pentru utilizarea retelelor de telefonie mobila sau date mobile dintr-o alta tara, fata de cea in care locuiesti.
Exemplu: mergi la Roma, si vrei sa iti suni varul de pe teritoriul Italiei, sa te intalnesti cu el. Fara roaming nu ai putea face asta, deoarece retelele din Italia sunt diferite fata de cele din Romania. Cu ajutorul Roaming-ului se face o corelare si interactiune intre retelele de telefonie mobila astfel incat tu din Romania sa poti comunica, aflat temporar in Italia sa poti comunica cu varul tau, fara sa fie necesar sa iti iei cartela de Italia. Activezi serviciul Roaming de la cei cu care ai telefonia mobila si cand mergi afara, poti vorbi.
Exista mai multe zone de roaming, si in functie de asta e si tariful. Din cate stiu, se incearca uniformizarea taxelor de roaming sau eliminarea lui, nu stiu exact care e versiunea corecta, in UE.
Atentie, e un serviciu care costa!
Intr-o anumita limita de mesaje si minute, pe unele zone, care sunt mai scumpe, iti sunt acoperite prin pachetul oferit. Gen Israel, SUA, Canada, ai un numar de 60 de minute si 60 mesaje la 5 euro. Daca depasesti platesti la adevarata valoare. Atat mesajul cat si minutul.
Gugăl zice:
http://www.eccromania.ro/ce-este-roamingul-si-cum-il-folosim-in-europa/
inactiv: pui un nu in fața celor citite
Roaming este atunci când îți folosești numărul de telefon/cartelă SIM sau abonament într-o altă țară decât din aceea din care l-ai cumpărat.
Delia244 întreabă: