Nu merge!
Orange Romania poate fii folosit in Romania, iar Orange Spania in Spania doar.
Daca vrei sa folosesti peste hotare telefonul, cu cartela sau abonatment de la Orange Romania, atunci trebuie sa-ti activezi serviciul de ROAMING din Romania.
https://www.orange.ro/roaming/
Daca nu ai activat roamingul de la Orange nu-ti merge in nici o țară. Lebara, Lyca Mobile.
Merge Orange, in tarile unde nu merge nu au semnal si cauta alt operator dar sant zone unde merge cu Orange. Alta e daca tara respectiva nu are furnizor Orange.
Pe teritoriul UE (si nu numao) trebuie sa ai roaming-ul activat si CAUTARE AUTOMATA DE RETELE telefonice.
Este și Orange, Vodafone, Telekom, Digi. Dar toate acestea nu au nici o legătură cu rețelele din țara noastră.
Pe langa acestea mai sunt: Lebara, Movistar, Yoigo.
Dacă vrei să știi care cea mai bună pentru tine accesezi site-ul fiecărei companii în parte.
Dacă vrei ca să funcționeze cartela ta de Orange Romania și în străinătate, trebuie să activezi roamingul sunând la Orange Romania mai înainte de a pleca din țară. De asemenea trebuie să verifici și setările din telefon să accepte roamingul.
La cartela prepay poti folosi Orange in afara. Cu conditia sa activezi roamingul. Dar... asta se poate doar cu o optiune de cel putin 10€.
Cu serviciile roaming active funcționează cartela Orange în Spania.
https://www.orange.ro/roaming/spania/
Deci.
Te duci in Spania, ok, dar nu folosesti o cartela de Orange Romania.
Iei o cartela de-a lor. Ideal ar fi una cu cel mai mult net, si cea mai ieftina. Ca n-o sa ai nevoie sa suni pe mobil, ai internet, si suni pe messenger, pe whatsapp, sau mai bine, cand mergi si mananci o pizza sau un subway, ai gratis wifi si poti sa suni acasa.
Dar sa mergi cu o cartela de Romania, in Spania, si sa vrei sa folosesti minute, sau internet in roaming, e putin nepractic, sa zic asa.
Intrebarea ta ar trebui sa sune asa.
Ce cartela as putea cumpara din Spania, cu cel mai mult internet, la un pret cat mai bun? si eventual sa am si minute internationale, dar asta nu e important, ca pot oricum sa sun pe Facebook sau whatsapp. Dar ca un plus.
Am lucrat vreo sase luni de zile la call center la Orange si stiu ca merge in roaming in Spatiul Economic European (UE + Islanda, Norvegia si Liechtenstein).