Daca esti pe Vodafone să sti ca e un furt si sa iti zic de ce: am primit si eu mesajul si am sunat la relatii cu clientii ( Vodafone) si au zis ca daca suni la numarul respectiv iti faci cost suplimentar de te ustura! Deci nu suna orice ar fi!
Funda?
Si eu am primit acest mesaj si uite ce am gasit pe net!
Deschizi telefonul mobil şi vezi un mesaj nou. „Dacă poţi să mă suni, am ceva important de spus", „Sună-mă, am ceva urgent să-ţi zic" sau „Ai câştigat 50.000 de dolari". Când te uiţi la expeditor, vezi un număr de telefon care începe cu „00370" sau „00371". Îţi sună cunoscut? Reporterii „Adevărul" au încercat să afle cine trimite astfel de mesaje şi-a descoperit că e vorba despre nişte escrocherii în care clienţii din Moldova sunt atraşi frecvent. Am sunat la una dintre companiile de telefonie, unde ni s-a spus că numerele sunt din Letonia şi Lituania şi că autorii mesajelor utilizează un mecanism special prin care pot lua de pe conturile credulilor sume mari de bani, la costuri exagerate, de 15 lei pe minut, pentru fiecare apel, indiferent dacă îţi răspunde cineva sau nu. Operatorii telecom mai susţin că au fost înregistrate situaţii în care anumiţi clienţi s-au trezit că au de plătit facturi uriaşe pentru simplul fapt că au sunat la numerele de la care au primit SMS-urile-capcană.