| SUCALON a întrebat:

Ce trebuie sa verific la cumpararea unui telefon ca sa vad daca e original si garantia valabila in afara de imei?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dacă-l iei de nou, uită-te doar la certificatul de garanție și o leacă la marfă (că tot e nou)

| SUCALON explică (pentru sierra1):

Il iau de pe un site dubios, de asta intreb

| sierra1 a răspuns (pentru SUCALON):

Mai bine nu

| Reghqen a răspuns (pentru SUCALON):

În general pe siteuri nu sunt originale, de aceea prețurile sunt și mai ieftine pentru ca nu sunt originale, iar cu siguranță acel telefon nu o să fie de lungă durată. Mai bine te duci la un magazin original cu marfă bună și iei de acolo un telefon calumea!winking

| PainTech a răspuns (pentru SUCALON):

Ne poti spune site-ul?

| SUCALON explică (pentru PainTech):

Site ul este phonegsm
daca verific imei ul si e ok, nu inseamna ca e original?
in momentul cand vine curierul pot suna la Samsung Romania ca sa mi verifice ei exact si telefonul si garantia?

| PainTech a răspuns (pentru SUCALON):

Site-ul phonegsm :
- Are numar de telefon si informatii de contact la vedere
- Ofera verificare colet la livrare
- Nu e detectat ca phishing de niciun scanner
- Conexiune criptata
- Are link in footer catre ANPC
- Are 4.5 stele pe compari.ro, ceea ce e cam dubios e ca 319 sunt de 5 stele si 43 de o stea.

Informatii whois :
Hostat la Net Design SRL, Romania - Bistrita-nasaud
Creat pe 2019-07-03

Firma se numeste CONCEPT ONLINE PREST SRL cu cod unic inregistrare 41291462, inregistrat din data 20 Iunie 2019

Nici pe mfinante.gov si nici pe listafirme.ro nu sunt prea multe informatii despre firma.

Exista cateva motive pentru ca sa fim putin suspiciosi dar probabil site-ul si firma sunt legite.

"in momentul cand vine curierul pot suna la Samsung Romania ca sa mi verifice ei exact si telefonul si garantia?"

Teoretic da, poti suna la Samsung.

| SUCALON explică (pentru PainTech):

Multumesc mult de informatii, legat de recenzii, am citit multe din ele si par de la clienti, nu smecherii de la cei care lucreaza la site
spun ei ca cele de o stea sunt de la firme concurente, acum nu stiu ce sa cred

| PainTech a răspuns:

Si inca o informatie :
Daca comanzi de pe orice SITE cu sediul in uniunea europeana ai dreptul la o perioada de retur de 14 zile, oricare ar fi motivul pentru care nu iti convine.
Vanzatorul plateste toate cheltuielile.

E lege!
https://europa.eu/......dex_ro.htm