De la producator ai maxim Android 7.0. Versiuni mai noi poti instala doar cu root si cu firmware-uri custom.
Gasesti pe XDA cum poti face
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s6-edge
Nu Roota telefonul ca mai rau faci. Astepti pana iti trimit ei versiunea. Daca telefonul nu suporta versiunea 8.0 atunci nu ti-o va mai trimite. Si daca bagi fortat prin Root...strici telefonul pentru ca nu suporta.
Deci daca nu te pricepi mai bine taci, ca spui numai prosti.
Cum *** sa zici ca root-ul face rau, tu gandesti? Auzi "Si daca bagi fortat prin Root...strici telefonul pentru ca nu suporta." cine *** ti-a zis tie asta? In primul rand ROM-ul nu il schimbi prin root.Ba chiar poti schimba Custom ROM-ul fara ca macar sa ai root.Si daca telefonul tau nu suporta oficial o versiune superioara nu insemna ca il strici daca iei Custom ROM-uri WTF ) Telefonul meu (Xiaomi Redmi note 4X) suporta maxim Android 7 si acum cu Custom ROM are Android 9 si daca vreau ii pun si 10
Du-te mai frana de aici si raspunde la intrebare. Nu te-am intrebat nimic. Nu toate telefoanele suprota root si nu toate mearga sa bine cu root ca al tau. Exista risc si asta ti-o poate spune oricine. Daca nu primesti upgrade de la Samsung o faci pe ricul tau, desteptule. Cauta si vezi ca sunt destui care si-au intepenit telefoanele prin instalarea unor aplicatii virusate, care de obicei nu se gasesc in google play, ca fiind verificate. Fa-i root telefonului si baga-i un ROM gasit pe net, cu erori si termini telefonul.
Pai cred ca raspunsul meu este subinteles acum
1. Ba da toate telefoanele suporta root multumita Magisk-ului (mai intereseaza-te)
2. Root-ul nu are nicio treaba cu performantele, el doar iti da voie sa modifici fisiere ale sistemului si orice tweak vezi tu cu root se bazeaza pe modificarea anumitor fisisiere.Da un tweak care sa zicem ca merge pe un Xiaomi poate sa nu mearga si pe un Samsung, dar asta doar pentru ca tweak-ul modifica un fisier care este permisi pe un Xiaomi si pe un Samsung nu.
3. NOrmal ca o faci pe riscul tau am zis eu cumva ca este o metoda autorizata? Am zis doar ca merge
4. Da, daca nu te pricepi exista si riscul sa intre in bootloop si mie mi s-a intamplat la inceput, asta pana cand am invatat cum merge treaba si de atunci nu mai am nicio problema.
5. NU si-au intepenit telefoanele de la aplciatii virusate ci in procesul de instalare. Aplicatiile care iti distrug telefonul necesita root si il au decat daca tu il permiti atunci cand itit cere acces la root
6.Am si root si Custom ROM si se msica mai bine decat in prima zi Erori primesti decat daca iti iei un ROM instabil
Mai ai ceva de adougat?
Copilul a intrebat cum face root. Deci nu stie ce pericole il pasc. Chiar tu ai spus de ROM-uri instabile. Crezi ca el nu ar pati ca si tine la inceput? Ei, de aceea i-am dat rspunsul ca mai rau face. Exista riscuri si daca nu stie, atunci il face praf. Degeaba ii dai link-uri de nu stiu unde daca el nu pricepe.
Ba da, si-au intepenit telefoanele de la aplicatii virusate. Unii din ei stiu ca prin root ai drept de admin si poti instala orice aplicatie gasita in afara magazinului play. Un soft rau intentionat iti face praf telefonul.
1. Toti patesc asta la inceput, dar eu persoanl nu m-am lasat pana la urma era si culmea sa las teleofnul in statiul in care era.Eu nu foloseam TPU pe vremea aia si nici nu eram pe anumite grupuri care sa ma jute (fiind la incepu) si totusi am cautat si am gasit ce trebuia.El macar are utilizatori cu experienta pe aicic care il pot ajuta
2. NU face mai rau ca si dupa ce reuseste nici nu o sa-i mai treaca prin cap ideea unroot-ului. APROPO nu stiu daca stii, dar recent a fost descoperit un script (disponibil pe un Custom ROM) pentru telefonul Xiaomi Redmi 4X (un telefon pe care l-am avut) care iti boosteaza performantele in antutu cu 70.000 de puncte. Practic tel de 500 lei cu performante atinse de telefoane de 1.200 lei. NU se stie cand se vor gasi astfel de script-uri si pentru alte telefoane.
3. Dupa cum am spus niciun program nu poate optine drepturi de root daca nu ii acorzi tu
VladHelp întreabă: