Baterie externa cu conditia ca si aia sa fie incarcata, altfel nu ai cum, dar pui niste intrebari de copil de 5 ani chiar asa nu gîndesti?
1) Baterie externa. Conditia de baza: Bateria sa fie neaparat incarcata. Nu e de ris, eu am nimerit o pana de curent si cu telefonul terminat, si cu bateria externa goala din cauza neatentiei.
2) Panoul solar. Exista pe piata o varietate de panouri solare cu iesire USB. Multe sunt fake-uri (am inceput cumparind din acelea ), dar sunt unele si bunicele. Eu am acum unul portabil, undeva la 50x40 cm desfacut, si am incarcat zilnic doua telefoane cit am fost plecat trei saptamini cu bicicleta pe coclauri. Nu am depins de curentul electric de la vreo sursa decat o zi la un camping unde mi-am incarcat si telefoanele complet, si cele doua baterii externe. Dar, fiind vara, a fost mult soare, si stind mai toata ziua expus la soare, a incarcat un telefon pe zi si cand au fost doua zile cu nori. In ultimele doua zile, cand mai mult a plouat, am terminat bateriile externe
3) Multa atentie pentru a nu fi descarcat telefonul complet. Macar la 20% sa ti-l pui mereu la incarcat, pentru a te prinde pana macar cu atit in el.
Https://www.emag.ro/......DQ1PCVBBM/
Eu il recomand cu caldura. Mergind cu el mai mereu desfacut pe bicicleta, a suferit si unele socuri, si tot functioneaza. Nu merge direct pe telefon, nu incarca decat cand e exact pe directia razelor solare, dar pe baterie externa merge de minune. Una de 10000 de ma incarca in 12 ore de expunere pe soare normal. Incarca bine si pe umbra, daca e innorat, bineinteles, daca nu sunt nori negri de furtuna :). Chestia faina e ca la EMag poti sa il bagi la retur daca nu iti convine. Eu l-am luat cu 235, acum vad ca e cu 196. Consider ca merita toti banii. Dimensiunile exacte, acum l-am masurat, sunt 32x25 deschis, deci mai mic decat ziceam :), si 16x25 inchis.
Eu l-am pus in Romania in masina la incarcat.
In Germania, unde locuiesc in general, am 2 baterii externe mai mari, insa tot in Germania, nu s-a luat curentul decat o data, 15minute,...din 2012 de cand sunt aici.
Https://youtu.be/jZGM7HSa5kg
Vezi de la min 8:20. Cred că ar merge. Poate să fie 10 pene de curent. Iți încarci și telefonul, și luminezi și încăperea pe timpul nopții :))
https://www.emag.ro/......DVV94CBBM/
Si cit dai la manivela sa incarci un telefon?
Pentru pedale la bicicleta nu ai vazut pe undeva ceva asemanator? Pentru mine ar fi "traznet" daca ar exista. Mi-as alimenta toata casa, la cit pedalez uneori.
Distreaza-te cu asta: https://imgur.com/gallery/fEy5HPZ
O zi buna!